Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Pişeveri adına Lisede “Küçük Akademi”nin 2 ‘ci Öğrenci Bilimsel Konferansı düzenlendi

Pişeveri adına Lisede “Küçük Akademi”nin 2 ‘ci Öğrenci Bilimsel Konferansı düzenlendi
22.06.2022
A+
A-

Pişeveri adına Lisede “Küçük Akademi”nin 2 ‘ci Öğrenci Bilimsel Konferansı düzenlendi

Açıklama yok.

21 Haziran 2022’de S.C. Pişeveri’nin adını taşıyan Cumhuriyet Beşeri Bilimler Lisesi’nde faaliyet gösteren “Küçük Akademi”nin İkinci Öğrenci Bilimsel Konferansı düzenlendi.

Açıklama yok.
Bu yılki konferansın “Şuşa Yılı”na adandığını belirtmek gerekir.

Açıklama yok.

Konferansta lise müdürü İlgar Talıblı, birinci yardımcısı Günel Vahabzade, lisenin pedagojik kadrosu, AMEA – Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Bilimsel Araştırma Enstitülerinden Doç. Dr. Sübhan Talıblı, Doç. Dr. Suma Hüseynova ve diğerleri, yükseköğretim kurumlarının yüksek nitelikli çalışanları ve jüri, medya temsilcisi olarak 1453 Kral medya haber ajansından Ülker Piriyeva yer aldı.

Açıklama yok.

Lise müdürü İlgar Talıblı, “Lisenin stratejisi, toplumumuzun manevi gelişimine katkıda bulunabilecek, halkımızın refahını artırabilecek ve devletimizin gücünü güçlendirebilecek bir “yaratıcı nesil” yetiştirmektir, diye belirtti. Talıblı aynı zamanda, bu stratejinin uygulanması, okulun öğretim kadrosuna aktif, girişimci, standart dışı düşünen ve derin hayal gücü olan, sürekli değişen bir dünyada özgürce yaşayabilen, toplumda doğru yönü bulan ve çoğu yetenekli öğrenciler yetiştirmek için taktik bir görev belirler, diye not etti. Bu amaçla, öğrencilerin bilimin şu veya bu yönüne olan ilgilerine bağlı olarak, gönüllü katılımlarını içeren ek eğitim faaliyetleri yürütmek gerekir, “Küçük Akademi” bu görevi yürüten bir kurum olarak eğitimin kalitesinin yükseltilmesinde etkili bir araç haline geliyor” – dedi.

Açıklama yok.

İ.Talıblı, “Küçük Akademi” nin İkinci Öğrenci Bilimsel Konferansı’nın öneminden de bahsetti. Konferansın öğrencilerin bilimsel bilgilerini artırması ve yeni bilimsel bilgiler edinmelerinin yanı sıra yaratıcı yeteneklerini geliştirmesi açısından da önemli olduğunu kaydetti.

Açıklama yok.
Böylece bu yılki seminerlerde Küçük Akademi’ye 85 bilimsel iş kabul edildi ve İkinci Konferansı’na 58 iş sunuldu. Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Bilimsel Araştırma Enstitülerinin üyeleri ile yüksek öğretim kurumlarının yüksek nitelikli çalışanlarından oluşan Jüri, öğrencilerin çalışmalarını dinledi ve değerlendirme kriterlerine göre kazananları belirledi.

Açıklama yok.

İ.Talıblı, konferansta öğrenciler tarafından sunulan konuların güncelliğinden bahsetti ve kazananları tebrik etti. Katkıda bulunanlara ve değerlendirmeyi yapan Jüriye teşekkür etti.

Açıklama yok.

Sonunda, kazananlara diploma ve madalyalar, değerli hediyeler ve diğer katılımcılara sertifikalar verildi.

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN

Açıklama yok.

REKLAM ALANI