Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Netaş, 2021 yılının ilk yarısında satış gelirlerini yüzde 35 artırarak 979 milyon TL’ye yükseltt

Netaş, 2021 yılının ilk yarısında satış gelirlerini yüzde 35 artırarak 979 milyon TL’ye yükseltt
12.08.2021
A+
A-

Netaş, 2021 yılının ilk yarısında satış gelirlerini yüzde 35 artırarak 979 milyon TL’ye yükseltti

Türkiye’nin öncü inovasyon ve dijital dönüşüm şirketi Netaş, 2021 yılının ilk altı aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

Telekom, Sistem Entegrasyonu, Teknoloji ve BDH ana başlıklarıyla oluşturulan rapora göre Netaş’ın; satış gelirleri yüzde 35 artarak 979 milyon TL’ye, alınan sipariş miktarı yüzde 51 yükselerek 936 milyon TL’ye, toplam kayıtlı siparişleri ise yüzde 55 büyüme kaydederek 1.324 milyon TL’ye çıktı. Brüt karı ise 40 milyon TL düzeyinde gerçekleşti.

Alınan siparişlerin büyük kısmı, yüzde 52 ile sistem entegrasyonu segmentinden sağlanırken, telekom segmenti yüzde 35 pay ile ikinci sırada yer aldı. Toplam satış gelirleri içinde ise; sistem entegrasyonu segmentinin payı yüzde 60 olurken, telekom segmentinin payı yüzde 27 olarak gerçekleşti. BDH ve teknoloji segmentleri ise toplam satış gelirleri içinde sırasıyla yüzde 10 ve yüzde 2 pay aldı.

Netaş CEO’su Ali Emir Eren, “Birçok kez Türkiye’nin lider sistem entegratörü seçilmiş, ülkenin en deneyimli telekomükinasyon teknolojleri ArGe’sine sahip, bilişim destek hizmetlerinde kabiliyeti yüksek bir şirket olarak; Türkiye ve yakın coğrafyanın öncü inovasyon ve dijital dönüşüm şirketi olma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sağlık, telekom, kamu, savunma, finans, enerji, perakende gibi stratejik sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerimizde derinleşme sağlıyor, satış ve siparişlerimizi artırıyoruz” dedi.

Sistem entegratörü olarak yeni projeler ile büyüdük

Eren, şu şekilde devam etti: “Sistem entegratörü olarak yeni projeler ile büyümemizi hızlandırdık. Finans sektöründe dört kurum ve kuruluş ile yeni anlaşmalar imzalayarak; test hizmetleri, merkez ve şube saha bakım, veri merkezi projeleri ile derinleştik. İmzaladığımız anlaşma kapsamında bulut bilişim ile ülkemizin iki büyük holdinginin dönüşümlerine destek olacağız. Sağlık sektöründeki en büyük hastane zincirlerinden biri ile network bakım anlaşması imzalarken, dev bir içecek markasına yönetilen hizmetler vermeye başladık.”

ZTE’nin çözümleri ile telekom pazarında büyüyoruz

Netaş’ın en güçlü kası olan telekomünikasyon teknolojilerinde 2020 yılında elde ettikleri büyümeye dikkat çeken Eren, şunları kaydetti: “Dünya telekomünikasyon teknolojileri devi olan ana hissedarımız ZTE’nin ürünleri ile satış hacmimizi ciddi oranda artırdık. Farklı telekom operatörleri tarafından, sabit geniş band internet şebekesinde ZTE’nin GPON çözümleri kullanılmaya başlandı. Yine ZTE’nin yeni nesil sanal temel şebeke çözümü vIMS, yoğun dalga boyu bölmeli çoğullama çözümü DWDM, sanal oturum sınır denetleyicisi vSBC, HGW, VDSL ve WTTx ürünlerinin de artan hacimde satışları devam ediyor. ZTE’nin ayrıca yeni nesil, uzun ömürlü, daha çevre dostu lityum akü çözümleri de pazara hızlı bir giriş yaptı. ZTE ürünlerinin yanı sıra, Netaş olarak servis altyapısı, ön yüz, mobil uygulama tasarımı ve iş zekası uygulamaları gibi alanlarda da telekom operatörleri tarafında derinleşmeye devam ediyoruz.”

İlk bulut sunucumuz için yerli malı sertifikası aldık

ZTE’nin dünyadaki öncü telekom teknolojilerini Türkiye’de üretme çalışmalarına hız verdiklerini belirten Eren; “Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri altyapısını yerli ürünlerle oluşturma misyonumuzla yerlileştirme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu süreçte yerlileştirdiğimiz FTTx (Fiber Optik sistemleri Sabit Geniş Bant çözümleri), VDSL Modem ve Home Gateway Wi-Fi 5 (HGW) Modem ürünlerine bir yenisini daha ekleyerek, ArGe geliştirmeleri yaptığımız ilk sunucumuz için yerli malı belgesini aldık. Mühendislerimizin yoğun emeği ile sanallaştırma, veri depolama ve işlemede yüksek kapasiteye sahip ZTE sunucusunu yerlileştirerek Netaş Cloud Server (NCS) ürününü geliştirdik” dedi.

Uluslararası bir telefon markasına daha bakım ve servis hizmeti vermeye başladık

Netaş’ın servis şirketi olan Bilişim Hizmet Destekleri (BDH) ile telekom sektöründe büyümeye devam ettiklerini belirten Ali Emir Eren; “Dünyanın en büyük cep telefonu markaları ile servis sözleşmeleri imzalamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda, yeni bir uluslararası markaya daha bakım ve servis sunmaya başladık. Yakında yeni markaları da eklemeye devam edeceğiz. Amacımız BDH ile yakın coğrafyanın servis ve destek bakım üssü olmak” açıklamasında bulundu.

Savunma teknolojilerinde yeni projeler üstlendik

Savunma iletişim ağının yenilenmesi ve genişletilmesi konusunda Netaş’ın yeni sorumluluklar üstlenmeye devam ettiğini belirten Ali Emir Eren, şunları kaydetti: “Savunma haberleşme sistemleri alanında ArGe’mizde ürün ve çözümler geliştirmeye devam ediyoruz. Üstlendiğimiz yeni projeler ile gemi inşa ve modernizasyonunda önemli bir rol oynuyoruz. Bununla birlikte mühendislerimizle günümüz hava savunma ve seyrüsefer ihtiyaçlarını karşılayacak teknolojiler geliştirerek kritik sistemlerin millileştirilmesi projelerinde aktif rol alıyoruz.”

Yerli ve milli akıllı ulaşım sistemi ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik

Ali Emir Eren; “Enerji verimliliğini hedefleyen, karbon ayak izini azaltan ürün ve çözümlerimize bir yenisini ekledik. Daha güvenli, konforlu, verimli ve çevreci ulaşım çözümleri için Türkiye’de bir ilk olarak C-V2X bağlı ve otonom araçlar için Haberleşme Ünitesi projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında tamamen yerli ve milli imkanlarla ile geliştirilen C-V2X haberleşme üniteleri ile araç ve trafik ekipmanlarının bir baz istasyonuna ihtiyaç duymadan birbirleri ile iletişim kurması sağlanacak. Bu sayede olası çarpışmaları engelleyen güvenli bir ulaşım sağlanırken, araçlar trafik akışını ve çevresini algılayarak sürekli iletişim halinde olacak. C-V2X Haberleşme Ünitesi sayesinde ulaşımda konfor ve emniyet artırılırken aynı zamanda elde edilecek yakıt verimliliği ile sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlayacağız.

Diğer yandan, ulaşımdaki payını her geçen gün artıran raylı sistemler alanındaki sinyalizasyon projelerine yazılım geliştirme ve haberleşme ağları alanındaki köklü tecrübemizle katkı sağlıyoruz. Bu alandaki projelerde, sinyalizasyon sistemlerinin kritik bileşenlerinden olan tren denetim yazılımlarını Netaş ArGe’sinde geliştiriyoruz ve haberleşme ağlarının kurulumunu üstleniyoruz” dedi.

İş ortaklarımızla uluslararası pazarlarda yetkinliğimizi artırıyoruz

Eren; “Uluslararası pazarlarda, iş ortaklarımızla farklı ülkelerde yetkinliklerimizi derinleştiriyoruz. Bu doğrultuda son olarak Kazakistan ve Azerbaycan’da kazandığımız “Microsoft Lisanslama Çözümü Sağlayıcısı” yetkisi ile artık Kazakistan ve Azerbaycan’da bulut hizmetleri ve yazılım lisanslarının satışını yapabiliyoruz” dedi.

Ercan Havalimanı için E-Gümrük Projesi’ni hayata geçirdik

Netaş’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) dijitalleşme sürecindeki rolünü etkin şekilde sürdürdüğünü dile getiren Eren; ülkenin e-Devlet Programı’nda yer alan Gümrük Bilgi Sistemi Projesi’nin analiz, tasarım, test ve eğitim gibi uygulama geliştirmelerini gerçekleştirdiklerini ve Ercan Havalimanı’nda projenin pilot uygulamasına geçildiğini belirtti.

AB Programlarında 5G projelerimize geçer not

Ali Emir Eren, Avrupa Birliği EUREKA şemsiyesi altında faaliyet gösteren Telekomünikasyon ve Bilişim birimi CELTIC-NEXT çatısı altında devam eden 5G ağ dilimleme özelliğiyle video konferanslarını kesintisiz ve yüksek kalitede sunan “Reliance” projesinin değerlendirme toplantısının başarıyla tamamlandığını belirtti. “5G’ye hazırlık kapsamında Avrupa’da yapılan çalışmalarda önemli bir yere sahip olan projemiz, CELTIC-NEXT tarafından çok başarılı bulundu. Visium test ürünümüzü, 5G şebekesinde trafik ve simülasyon aracı olarak kullanılabilecek duruma getirdiğimiz “5G Perfecta” projemiz ise en yüksek not olan “Mükemmel” ile değerlendirildi” dedi.

Yılın ikinci yarısında aldığımız çeşitli ödüller bizi gururlandırdı

2021’in ikinci çeyreğinde birçok alanda ödül aldıklarını söyleyen Eren, sözlerine şöyle devam etti; “Yaptığımız projeler, hayata geçirdiğimiz ürünlerle Turkcell Dijital İş Servisleri’nin 2020 yılında en büyük ciro yapan iş ortağı ödülünü aldık. Diğer yandan, gayrimenkullerin yapım aşamasından satışına kadar olan tüm süreçlerini bulut üzerinden kontrol edebilen, AB destekli Bina Bilgi Modelleme Platformu (BIMy) projemiz ile ITEA 2021’de Mükemmeliyet Ödülü kazandık. Uluslararası alanda böyle değerli bir ödülün sahibi olmak hepimizi mutlu etti.

Yine ikinci çeyrekte, iş ortağı olduğumuz VMware’in “Yılın En Yüksek Büyümeye Sahip İş Ortağı” ödülünü ve 19. TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri’nde Netaş’lı mühendislerin imzasını taşıyan mobil cihaz parkuru “Visium Farm” ürünümüzle “Büyük Firma Dalında Yenilikçi Ürün” ödülünü kazandık” açıklamasında bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.