Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

LASCHET’İ İNTİHAL OLAYINDA RAHATLATAN HABER GELDİ!

LASCHET’İ İNTİHAL OLAYINDA RAHATLATAN HABER GELDİ!
01.08.2021
A+
A-

LASCHET’İ İNTİHAL OLAYINDA RAHATLATAN HABER GELDİ!

Yazdığı kitapta intihal yaptığı suçlamasına maruz kalan Birlik Partileri (CDU/CSU) Başbakan adayı Armin Laschet’i rahatlatan haber geldi. İntihal suçlamalarıyla ilgili inceleme yapan Avusturyalı İletişim bilimci Stefan Weber, Laschet’in 2009’da yayınlanan ‘Yükselen Cumhuriyet – Bir fırsat olarak göç’ adlı kitabında kaynak gösterilmeyen başka bölümler olmadığını açıkladı.

İletişim uzmanı Weber, Yeşiller Partisi Başbakan Adayı Annalena Baerbock’un “Şimdi. Ülkemizi nasıl yenileyeceğiz” adlı kitabında birçok bölümde intihal olduğunu ortaya çıkarmıştı. Armin Laschet ise hakkında çoğunlukla sosyal medyada dönen intihal suçlamalarından sonra bir pasajla ilgili hata yaptığını kabul edip kitabının incelenmesini istemişti.

TEK BİR PASAJ BULAMADIM

Kitaptaki intihal olduğu iddia edilen bölümleri inceleyen uzman Stefan Weber, “Benim araştırma sonucum Laschet’i rahatlatacaktır. Tüm renkli metin eşleşmelerini inceledikten sonra, intihal parçası olarak tanımlayabileceğim tek bir pasaj bulamadım. Tek bir pasaj ki tartışmaya değmez ve yayınlanması sorunu sadece sulandırır. İntihalin belirlenmesi, her zaman tekillik değil, bir kalıp bulmakla ilgilidir” dedi.

NİTELİKSEL VE NİCELİKSEL OLARAK FARKLI

Weber, Laschet’in kitabının yine kendisinin incelediği Baerbock’un kitabıyla karşılaştırılamayacağını belirtirken, Baerbock’un kitabındaki intihal bölümlerinin ‘niteliksel’ ve ‘niceliksel’ olarak tamamen farklı bir ağırlığa sahip olduğunu ifade etti.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI