Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

EĞİTİM KTÜ’DEN PRATİK TİSKİ’DEN

EĞİTİM KTÜ’DEN PRATİK TİSKİ’DEN
20.12.2021
A+
A-

EĞİTİM KTÜ’DEN PRATİK TİSKİ’DEN
Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında imzalanan eğitimde iş birliği protokolü sayesinde teorik ve pratik çalışmalar ortak bir şekilde yürütülecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında eğitimde iş birliği protokolü imzalandı. Trabzon Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, diğer yetkililer katıldı. Başkan Zorluoğlu imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolün Trabzon için hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

KTÜ BİZLERE GÜÇ KATACAK
Törende konuşan Başkan Murat Zorluoğlu, “Türkiye’nin en önemli eğitim kurumlarından biri olan Karadeniz Teknik Üniversitesi ile her anlamdaki iş birliğimize bir yenisini daha ekledik. Protokolün eğitim noktasında bizlere güç katacağına inanıyoruz. Geliştirilecek ortak programlardan hem TİSKİ Genel Müdürlüğümüz hem de KTÜ’lü öğrenci kardeşlerimiz istifade etme imlanı bulacak. Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerindeki akademik çalışmaları KTÜ, alan deneyimini ise TİSKİ saha çalışmaları ile sağlayacak. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

EĞİTİM PROGRAMLARI DÜZENLENECEK
TİSKİ ve KTÜ arasında imzalanan protokol sayesinde, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, eğitim çalışmaları yürütmek ve laboratuvar, arıtma, katotik koruma, elektrik üretimi gibi TİSKİ tesislerinin ön lisans, lisans, master ve doktora çalışmalarında ar-ge laboratuvarı olarak kullanılması sağlanacak. Ayrıca, personel eğitim ve öğretimi, tezli ya da tezsiz yüksek lisans ve doktora programları, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde akademik çalışmalar, sosyal ve kültürel etkinlikler iş birliği içerisinde gerçekleştirilecek.

ORTAK PROJELER GELİŞTİRİLECEK
Program sayesinde, akademik çalışmaların yanı sıra; TİSKİ ve Karadeniz Teknik Üniversitesi proje birimleri arasında ortak proje havuzu oluşturularak TÜBİTAK, Kalkınma ajansları, Bakanlıklar gibi kurumlarla ulusal düzeyde; Dünya Bankası, IMF, İPA, CFCU, UNDP, AB Destek ve Hibe Programları gibi uluslararası düzeyde proje çalışmaları yürütülecek.

kaynak:https://www.trabzon.bel.tr/haber-detay.aspx?id=33290

REKLAM ALANI