Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILANLARDAN KATBEKAT FAZLASINI KAZANDIRMIŞ OLMAKLA İFTİHAR EDİYORUZ

CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILANLARDAN KATBEKAT FAZLASINI KAZANDIRMIŞ OLMAKLA İFTİHAR EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak İl Kongrelerinde yaptığı konuşmada, “Ülkemize Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının katbekat fazlasını sadece 18 yılda kazandırmış olmakla iftihar ediyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, spordan sosyal devlet uygulamalarına kadar her alanda ülkemize çağ atlattığımız için gurur duyuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Bayburt, Giresun, Niğde ve Zonguldak 7. Olağan İl Kongrelerine video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerin hayırlı olmasını dileyerek, görev alacakları da tebrik etti.

“TEMİZLİK, MASKE VE MESAFE KURALLARINA RİAYET EDİLİYOR”

Temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet edilerek, yürütülen kongrelerin, büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongreleri demokrasi şölenine çeviren teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Siyasetlerinin bir büyük dava olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu davanın mayası medeniyetimize, ülkemize, milletimize hizmet etme anlayışıyla yoğrulmuştur. Milletimize hizmetkârlığımızı ülkemizi daha çok kalkındırarak, daha çok büyüterek, daha çok güçlendirerek, refahı daha çok artırarak gösteriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir sıfatın, hiçbir görevin, hiçbir konumun davalarına yaptıkları katkının verdiği manevi huzurdan daha büyük olmadığını dile getirerek, partideki görev değişimlerini bayrak yarışı gibi sorumluluk aktarımı olarak gördüklerini, tüm teşkilat mensuplarından bu anlayışla çok daha azimli ve verimli çalışmalar beklediklerini söyledi.

“2023 SEÇİMLERİ KRİTİK ÖNEME SAHİP”

AK Parti’nin Türkiye’yi kalkındırma ve büyütme, milletin huzurunu ve refahını ileriye taşıma yolunda verdiği mücadelenin yanında olan herkese kapılarının da gönüllerinin de yönetim kademelerinin de sonuna kadar açık olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Partimizin 18 yıllık kesintisiz iktidarda bulunmasının sırrı, milletimizin her bir ferdinin, kendini bu çatı altında görebiliyor, hissedebiliyor olmasıdır. Girdiğimiz her zorlu mücadelede milletimizin bizi gerektiğinde canı pahasına sahiplenmesinin arkasında işte bu gerçek vardır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerinin kritik öneme sahip olduğuna işaret ederek, teşkilat mensuplarından seçim gününe kadar var güçleriyle sahada çalışmalarını, kapısı çalınmadık, derdi dinlenmedik, gönlü kazanılmadık vatandaş bırakmamalarını istedi.

“Zihnini ve kalbini, bilerek veya bilmeyerek, Türkiye düşmanlarına kiralamış kesimler, buldukları her fırsatta ülkemizin huzuruna, istikrarına, demokrasisine saldırıyor” uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Hamdolsun bugüne kadar, Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bunların hiçbirine boyun eğmedik. Karşımızdaki bu hazin tablo, bizim hem ülkemize yaptığımız hizmetleri sürdürmek, hem de kazanımlarımızı korumak için sürekli teyakkuzda bulunmamız gerektiği gerçeğini teyit ediyor. Çocuklarımıza 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri büyük ve güçlü Türkiye’yi miras bırakmak için, daha çok çalışmamız, daha çok gayret göstermemiz, daha çok mücadele etmemiz gerekiyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin, küresel siyasi ve ekonomik dönüşümün etkisiyle adeta yaprak gibi sallandıkları bir dönemde, Türkiye’nin sapasağlam ayakta durarak, yola devam ettiğini belirterek, “Koronavirüs salgını sürecinde dünyada yaşananlar, ülkemize son 18 yılda kazandırdığımız altyapının, bizi uluslararası düzeyde nasıl olumlu yönde ayrıştırdığını, şüpheye ve itiraza mahal vermeyecek şekilde göstermiştir” ifadesini kullandı.

Kinleri, hırsları ve karanlık hesapları yüzünden kendi ülkelerinin felaketini dileyecek kadar yollarını şaşıranlara ne deseler boş olduğunu gayet iyi bildiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ama her şeye rağmen vakitlerinin ve enerjilerinin tamamını kullanarak herkese doğruyu, hakkı, hakkaniyeti, yaptıklarını ve hedeflerini anlatmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

“TÜRKİYE’Yİ 2023 HEDEFLERİNE ULAŞTIRMAYI MİLLETİMİZLE BERABER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar hep milletle beraber olduklarını, neyi başardılarsa milletle birlikte başardıklarını kaydederek, “Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmayı, 2053 vizyonuyla buluşturmayı da yine milletimizle beraber gerçekleştireceğiz. Öznesi insan olan siyasetin icra yeri 84 milyon vatandaşımızın gönlüdür” dedi.

Basını ve sosyal medya mecralarını sadece siyasetlerini duyurma yeri olarak kullandıklarını, yapılması gerekenin her bir insanın kapısını çalarak, derdini, beklentisini öğrenmek, kalplerinde yer edinmek olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için de sürekli sahada olmak gerektiğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 yıllık iktidarları döneminde kimi medya kuruluşlarından terör örgütlerine, vesayet güçlerinden devlet içine çöreklenmiş çetelere kadar farklı odakların tehditlerine maruz kaldıklarına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu: “Tüm saldırılar karşısında ‘İman varsa imkân da vardır’ diyerek, her türlü zorluğa, yokluğa, imkânsızlığa rağmen yolumuzdan geri dönmedik. Kimseyi dışlamadan, kimseyi ötekileştirmeden, insanlarımızı kökenine, meşrebine, mezhebine göre ayırmadan herkesi kucaklamaya çalıştık. Bölen değil birleştiren; kutuplaştıran değil kucaklaştıran; kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere inat vatandaşlarımızın tamamını ‘Türkiye ortak paydasında’ buluşturan bir kadro olduk. Kendimize ‘İnanıyorsanız üstünsünüz’ ilahi müjdesini rehber edinerek, gece-gündüz demeden ter döktük, mücadele ettik. İnsanlarımız bizimle birlikte, belediyelerden devletin her kademesine kadar tüm platformlarda her türlü meselesiyle ilgilenen dinamik, vizyoner, gayretli bir kadroyla tanıştı. Milleti hor-hakir görerek sürekli aşağılayan kerameti kendinden menkul zihniyet yerini, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla hareket eden bir tasavvura bıraktı.”

“CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILANLARDAN KATBEKAT FAZLASINI KAZANDIRMIŞ OLMAKLA İFTİHAR EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin son 18 yılda girdiği 15 seçimin tamamından alnının akıyla çıktığını vurgulayarak, “Ülkemize Cumhuriyet tarihinde yapılanların tamamının katbekat fazlasını sadece 18 yılda kazandırmış olmakla iftihar ediyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, spordan sosyal devlet uygulamalarına kadar her alanda ülkemize çağ atlattığımız için gurur duyuyoruz” dedi.

Türkiye’nin itibarını onurlu ve kararlı politikalarla artırdıkları için ayrıca mutlu olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılarına çıkan muhalefet aktörleri ve kadrolarının hiçbirinin AK Parti ile eser ve siyaset yarışına giremediğini kaydetti.

“Biz ne diyorsak tersini söylemeyi, biz ne yapıyorsak karşı çıkmayı, biz ne yöne gidiyorsak aksi istikamete yönelmeyi muhalefet zannedenlere milletimiz itibar etmedi” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz’de Fatih sondaj gemisi ile doğal gaza ulaşıldığını, şimdi de Kanuni gemisiyle sondaj çalışmalarının devam ettiğini, ana muhalefet ve diğer muhalefet partilerinin ise yaptıkları işleri hayal bile edemeyeceklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişteki hiçbir aktör, bugünkü CHP kadar kötü bir görüntü de sergilemedi. İşte parçalanmaya başladılar. Acaba CHP kendi hükmi şahsiyeti adına ne yapıyor, hangi projeyi üretiyor, hangi programı savunuyor diye baktığımızda, karşımıza sadece koskoca bir boşluk çıkıyor. Yine bugün nerede milletin huzuruna, toplumsal barışına kast eden bir hadise varsa, arkasından muhakkak CHP ve şürekâsı çıkıyor. Hiçbir yol aşılamayacak kadar yüksekten geçmez, bunu bilesiniz. CHP’nin tek işi, terazisinin kefelerine yerleştirdiği partileri dengede tutarak, kurduğu kirli ittifakın bozulmasını engellemeye çalışmaktır. CHP’nin başındaki zatın, bu çarpık denkleme karşı özellikle herkesi kapı dışarı ederek sergilediği diktatörlük ise, tek parti devriyle yarışır seviyeye geldi” diye konuştu.

MİLLETE SESLENİŞ KONUŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarşamba günü millete sesleniş konuşması yapacağını bildirerek, “Millete sesleniş konuşmamı izlemenizi özellikle tavsiye ediyorum. Görüntülü bir millete seslenişim olacak, bu görüntülü millete seslenişte inşallah sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim” açıklamasında bulundu.

CHP yönetiminin artık ayyuka çıkan siyasi tükenmişliklerini perdelemek için gençleri kışkırtarak, sokak siyasetine sarıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP, HDP hiçbir farkları yok, terör örgütlerinin beslemesi bunlar” ifadesini kullandı.

Gençlere sahip çıkarak zihinleriyle birlikte gönüllerini de zenginleştirecek adımlar atmaları gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceliklerinin başında eğitim ve kültür politikalarını koyarak, millete hizmete devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından kongrelerin düzenlendiği salonlara ayrı ayrı bağlanarak, yönetimde görev alanları selamladı ve başarılar diledi.

Kaynak: www.tccb.gov.tr

REKLAM ALANI