Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi Sibel Tatar “15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu” verdi

Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi Sibel Tatar “15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu” verdi
16.11.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi Sibel Tatar “15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu” verdi

2023

 

 

Shares
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. kuruluş yıl dönümü nedeniyle “15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu” düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan resepsiyona, konuk heyetler ve davetliler katıldı.

Resepsiyon, Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın konukaları karşılamasıyla başladı.

 

 

Resepsiyonda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu resepsiyonda, KKTC’nin 40’ncı yılı için yarışmayla belirlenen ve bestelenen KKTC 40. Yıl Marşı’nı da ilk kez seslendirdi. Gecede Mücahitler Marşı ve türkülerle müzik dinletisi de sunuldu.

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar resepsiyonda yaptığı konuşmada, KKTC’nin 40. Yılında, Cumhuriyete yakışır bir şekilde düzenlenen kutlamalara katılan herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC devletinin, Kıbrıs Türk halkının, bağımsızlığı, özgürlüğü ve hürriyetinin simgesi olduğunu vurgulayarak, halkın bağımsız özgür onurlu yaşamı için devletin güçlenmesinin önemine vurgu yaptı.

 

 

Devletin uluslararası alanda güçlenmesi için her alanda destek veren Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı da yad etti ve Denktaş’ın 40 yıl önce bugün KKTC’yi bağımsız bir devlet olarak ilan ettiğini anımsattı.

 

 

KKTC’nin uluslararası alanda bazı sıkıntıları olabileceğini ancak Kıbrıs Türk halkına yakışan şekilde geleceğe güçlü bir şekilde yürümek görevleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, kutlamalara katılan tüm misafirlere teşekkür etti.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasını, Denktaş’ın; “Yürüyelim arkadaşlar, bu cumhuriyet bu eser bizimdir” ifadeleriyle tamamladı.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-ve-esi-sibel-tatar-15-kasim-cumhuriyet-resepsiyonu-11725

 

 

 

 

REKLAM ALANI