Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Tatar, kabulde konuştu “Kültürel değerlerimiz, halk danslarımızla geleceğe aktarılmaktadır”

Cumhurbaşkanı Tatar, kabulde konuştu “Kültürel değerlerimiz, halk danslarımızla geleceğe aktarılmaktadır”
26.06.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tatar, kabulde konuştu “Kültürel değerlerimiz, halk danslarımızla geleceğe aktarılmaktadır”

.2023

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı ve Pendik Belediye Başkan Danışmanı Atilla İpek ile Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyon Başkanı ve Uluslararası Festivaller Birliği KKTC Başkanı Özlem Kadirağa’yı kabul etti.

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Özlem Kadirağa’nın
önderliğinde ülkede uluslararası festivaller düzenlenip, halk oyunlarının sergilendiğini belirttti.

 

 

 

 

Kıbrıs Türkü’nün 457 yıldan beridir Kıbrıs adasında bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumlar’ın kültürlerinin farklı olduğunu folklor sayesinde kültürel aktarım yapıldığını ifade etti.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, yıllar içinde dekoru, sahnesi, kıyafeti, müziği ve oyunlarıyla daha iyi noktaya gelen folklorün Kıbrıslı Türklerin en büyük zenginliklerinden biri olduğunu vurguladı.

 

 

 

Ambargolar altında yaşayan Kıbrıslı Türkler için Türkiye ile işbirliği ve uluslararası temasın önemli olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Devletler Teşkilatı’nda KKTC’nin gözlemci üye olarak yerini almasıyla yeni kapıların açılacağını dile getirdi.

 

 

 

 

Kültürel temasların artmasıyla ülke tanıtımının daha etkin yapıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, yurtdışından temsilcilerin ülkemize geldiğini ve uluslarası festivallerde oyunlar sergilendiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, yaptıkları hizmetlerden dolayı Atilla İpek ile Özlem Kadirağa’ya teşekkür ederek, iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesi ve daha iyi noktaya taşınmasını temenni etti.

 

 

 

 

Özlem Kadirağa da konuşmasında, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu, Uluslararası Festivaller Birliği çalışmaları ve Uluslarası Folklor Festivalleri’ne verdiği destekten Cumhurbaşkanı Tatar’a teşekkür etti.

 

 

 

 

Uluslararası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek ile yıllarca birlikte çalıştıklarını ve KKTC’ye büyük destek verildiğini belirten Kadirağa, Uluslararası Festivaller Birliği’ne ülkemizdeki festivallerin üye yapıldığını kaydetti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-kabulde-konustu-kulturel-degerlerimiz-halk-danslarimizla-gelecege-aktarilmaktadir-11218

REKLAM ALANI