Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’ni ziyaret etti, öğrencilere öğütler vererek, tavsiyelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’ni ziyaret etti, öğrencilere öğütler vererek, tavsiyelerde bulundu
13.03.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’ni ziyaret etti, öğrencilere öğütler vererek, tavsiyelerde bulundu

.2024

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Geçitkale Cumhuriyet Lisesi’nde öğrencilere öğütler vererek, tavsiyelerde bulundu

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın en güzel köylerinden Yeniceköy’de bulunmanın memnuniyetini duyduğunu belirterek, merhum dedesi Hüsnü Zihni Tatar ve eşi Havva Tatar’ın Yeniceköy’de öğretmenlik yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde onuruyla yaşayabilmenin gururunu yaşadıklarına dikkat çekti, gençlere vatan, millet ve bayrak sevgisinin önemini anlattı.

Gazze’de 30 binden fazla insanın yaşamını yitirdiğini ve kimsenin engel olamadığını, Ukrayna’da ise savaşın sürdüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Bosna Hersek’te birkaç yıl önce katliamlar yapıldığını aktardı.

Kıbrıs’ta da geçmişte çok acılar çekildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Rum-Yunan ikilisinin Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak istediğini ancak Kıbrıs Türkü tarafından verilen mücadeleler sonucu engel olunduğunu dile getirdi.

“Barış, huzur ve güven parayla satın alınamaz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, bu değerlerin milli mücadelenin nimetleri olduğunu kaydetti.

İstiklal Marşı’nın yazılmasının 103’üncü yıl dönümü olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, marşı yazan Mehmet Akif Ersoy’un; bağımsızlık, hürriyet ve onurlu bir yaşam için kalemini kullandığını vurguladı.

Osmanlı İmparatorluğu yabancılar tarafından parçalanırken, Anadolu’nun yabancılar tarafından işgal edildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya çıktığını düşmana karşı verilen mücadelelerin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu söyledi.

Anadolu’da verilen mücadeleden Kıbrıs Türkü’nün ilham aldığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, esaret altında yaşamamak için mücadele verdiklerini ve Rum Yunan ikilisine karşı direndiklerini, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından özgürlüğe kavuşulduğunu ve bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulduğunu dile getirdi.

Gençlerin gelecekte devletin yöneticileri olacağını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Verilen mücadelenin ardından kazanılan bağımsız, özgür ve onurlu yaşamın değerini bilmelisiniz. Vatan ve millet sevgisiyle, dostluk ve kardeşlikle hareket edin. Günlük sıkıntılar olabilir ancak bu sıkıntılar dünyanın her yerinde olabilir.
Devlet kutsaldır yüceltmek lazım” dedi

Öğretmenlerin baş tacı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, akademik derslerin yanı sıra karakter oluşumu için genel kültür ve sosyal ilişkiler güçlü olması gerektiğini bunların da eğitimin bir parçası olduğunu ifade etti.

Gelişen iletişim kanalları sayesinde dünyanın heryerinde istenildiği zaman iletişim kurulabilineceğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Geçmişe göre imkan ve değerler daha fazladır. Bunları sevgi, saygı, kardeşlik ve dostluk kapsamında iyi şekilde kullanmak sizin elinizdedi” diye konuştu.

Devletin gençlere eğitim imkanı sunduğunu ardından uzmanlaşmaya göre iş imkanlarının yer aldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, devletin güçlenmesi daha refah içinde yaşamanılması için çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Zaman yönetimi hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, zamanın iyi kullanılması ve fırsatların değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti, kişisel gelişim ve eğitimin geleceğe emin adımlarla yürümek için önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs konusuna da değinerek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin antlaşmanın bir parçası olması gerektiğine dikkat çekti.

Rum tarafının tüm Kıbrıs’ın sahibi olduğu ve Kıbrıs Türk tarafının kendi vatandaşları olduğu şeklinde hareket ettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, “Varlığımız, devletimizle devam edecek. Devletimizden taviz vermeyeceğiz. Türkiye milli siyasetimize tam destek vermektedir. Egemenliğimizden, Türkiye’nin garantörlüğünden ve Türk askerinin caydırıcı gücünden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ortadan kalktığı gün Rum Yunan ikilisinin, Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve bağımsızlığını tanımayacağını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, başkalarının esareti altında mutlu olunamayacağına dikkat çekti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletler Teşkilatı’nda yerini almaya başladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta yaşayanlar yanında Anadolu’da, İngiltere’de Avustralya’da ve Kanada’da yaşayan binlerce Kıbrıs Türkü’nün kalbinin burada attığını kaydetti.

“Dünyanın neresinde olursak olalım, Kıbrıs Türkü tektir tek yürektir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, milli değerlerle ve maneviyetla, vatan sevgisine, toprağa, ve varlığa KKTC ile var olunabileceğini her platformda anlattığını vurguladı.

Kıbrıs Türkü’nün verdiği mücadele ve ödediği bedellerle barışı ve huzuru bulduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, devleti yaşatmanın gençlerin atalarından aldığı emanet ve sorumluluk olduğunu ve bu bilinçle hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-gecitkale-cumhuriyet-lisesini-ziyaret-etti-ogrencilere-ogutler-12108

 

 

 

REKLAM ALANI