Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında GAÜ’de düzenlenen anma törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında GAÜ’de düzenlenen anma törenine katıldı
23.12.2022
A+
A-

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında GAÜ’de düzenlenen anma törenine katıldı

“Bu acıyı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında Girne Amerikan Üniversitesi’nde düzenlenen anma törenine katıldı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitleri Anma programı kapsamında Tabip Binbaşı Nihat İlhan’ın ailesini ağırladı.

GAÜ Eğitim Fakültesi ve İletişim Fakültesi ile BRTK iş birliğinde düzenlenen programa Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra, program kapsamında KKTC’ye gelen Binbaşı Nihat İlhan’ın kızı Yrd. Doç. Dr. Şebnem İlhan ve akrabası Prof. Dr. Nafia Fulya İlhan ve çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar anma töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“59 yıl önce bu acılar yaşanırken, soykırımdan geçerken, o acımasız katliamlar bizlerin geleceğini sıfırlamak, bizleri meçhul bir geleceğe taşımak için yapılan saldırılara karşın mücahit ruhu ile direnen bir Kıbrıs Türk halkı vardı. En büyük acılardan biri Kumsal baskını, Kıbrıs Türk halkının kalbinde müstesna yerini koruyacak olan Mürüvvet Hanım ve üç evladı Kutsi, Murat, Hakan… Bu yaşananlar tüm dünyaya manşet olmuş bir hadiseydi.”

Bugün bir devlet sahibi olmamızın bu ödenen bedeller sayesinde olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, tüm şehitleri rahmetle andı ve gazilere şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk ziyaretini Elazığ’da İlhan ailesine gerçekleştirdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Devletin en üst makamından en kalbi duygularımla bir kez daha İlhan ailesine sabır diliyorum. Bu acıyı hiçbir zaman unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Anma törenini düzenleyenlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, böyle olayların önemli tarihi belgeler olduğunu belirtti ve “Bu olaylar bizlerin acısıdır. Bunları belgelemek ve gençlerimizle geleceğe taşımak hepimizin milli görevidir” dedi.

Tarihin bilinmesinin önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, bugün devlet sahibi olarak Anavatan Türkiye’nin desteğiyle iki devletli çözüm modelini yeni bir siyaset olarak dünyaya haykırabildiğimizi sözlerine ekledi.

Aziz şehitlerin hatırasına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemine dair konuşmalar da yer aldı.

Şiir dinletisinin yer aldığı, günün anlam ve önemi Ayşegül Zaim ve ekibinin sahne almasıyla ağıtlarla şehitlerin anıldığı törende ayrıca, BRTK ve GAÜ İletişim Fakültesi iş birliğinde hazırlanan, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Basın Yayın Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muharrem Özdemir’in yapım ve yönetmenliğini üstlendiği “Kucakta 3 çocuk sırtta 27 mermi” adlı belgeselin ilk gösterimi de gerçekleşti.

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Şebnem İlhan’a plaket takdim edildi.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-21-25-aralik-milli-mucadele-ve-sehitler-haftasi-10530

 

REKLAM ALANI