Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 10.Uluslararası Sosyal ve Uygulamalı Bilimler Kongresine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 10.Uluslararası Sosyal ve Uygulamalı Bilimler Kongresine katıldı
05.11.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 10.Uluslararası Sosyal ve Uygulamalı Bilimler Kongresine katıldı

.2023

 

“Bağların güçlenmesi için iletişim çağından yararlanılmalı”

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Konya Selçuk Üniversitesi ve Girne Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Akdeniz 10.Uluslararası Sosyal ve Uygulamalı Bilimler Kongresine katıldı.

Katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olarak varlığını sürdürdüğünü söyledi.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, geleceğe umutla bakabilmek ve varlığı sürdürmek için Türkiye ile iyi ilişkiler kurulması gerektiğine işaret ederek, bağların güçlenmesi için yeni fikirler ve vizyonların ortaya konulması gerektiğini vurguladı.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, üniversiteler arası işbirliği ve sivil toplum örgütlerinin yaptığı çalışmaların devlet kademelerinde kurgulanması gerektiğine dikkat çekti.

“Gelecek gençlerindir. Gençler milletin vasiyetini devralacak, yön verecek ve yönetecektir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar; milli ve manevi değerler, örf, adet, gelenek, kültür, sanat, inanç ve güvenin oluşabilmesi için gençlere önem verdiklerini ifade etti.

 

 

Gençlerin faklı kaynak ve kanallardan bilgilere ulaştığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gençliğinin arasındaki bağların güçlenmesi için iletişim çağından yararlanılması gerektiğine işaret etti, uluslararası öğrencilerle kültürlerin kaynaşmasının önemine dikkat çekti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin, Türk dünyasının en güneydeki temsilcisi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, alt ve üst yapı yatırımları, yükseköğrenim, tarım ve turizmdeki faaliyetlerle emin adımlarla geleceğe yürüdüğünü kaydetti.

Doğu Akdeniz’de bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kara yanında denizde de egemenlik hakkı bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, mavi vatanın önemine vurgu yaptı.

 

 

Kıbrıs adasının geçmişte İngiliz İdaresi’ne girmesiyle Türk nüfusu ile Rum nüfusu arasındaki dengenin bozulduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, Yunanistan’ın nüfustan hareketle adayı kendine bağlamak istediğini ancak Kıbrıs Türkü’nün direnişi ve Türkiye’nin desteğiyle özgürlük ve varoluş mücadelesi verildiğini ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulduğunu ifade etti.

 

 

Federal temelde antlaşma ile Avrupa Birliği içinde, “sıfır asker ve sıfır garanti” uygulanarak Kıbrıs Türkü ile Türkiye arasındaki bağların koparttılacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, çözüm için iki devletin işbirliğine dayalı yeni bir siyaset yürüttüklerini kaydetti.

Konuşmasında gençlere öğüt vererek tavsiyelerde bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, Selçuk Üniversitesi’nden gelip ülkede toplantı düzenleyen yetkilileri tebrik etti, Konya’ya sevgilerini iletti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-10uluslararasi-sosyal-ve-uygulamali-bilimler-kongresine-katildi-11658

 

 

 

REKLAM ALANI