Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Birleşik Rusya ve MGER, Anma ve Keder Günü’nde ülke genelinde anma etkinlikleri düzenleyecek

Birleşik Rusya ve MGER, Anma ve Keder Günü’nde ülke genelinde anma etkinlikleri düzenleyecek
23.06.2024
A+
A-

Birleşik Rusya ve MGER, Anma ve Keder Günü’nde ülke genelinde anma etkinlikleri düzenleyecek

2024

Şehirlerde Büyük Vatanseverlik Savaşı olaylarına adanmış yüzlerce “ateş tablosu” oluşturulacak
Büyük Vatanseverlik Savaşı’nın başlangıcına adanmış bir enstalasyon, 21-22 Haziran gecesi Moskova’daki Zafer Müzesi’nde binlerce yanan mumdan düzenlenecek. Eyleme gaziler, özel operasyona katılanlar, Devlet Duması’ndaki Birleşik Rusya grubunun milletvekilleri, MGER aktivistleri ve Zafer Gönüllüleri hareketi katılacak.

30 bin mumdan oluşan en büyük “ateş tablolarından” biri Kazan’da yaratılacak. Parti aktivistleri ve “Zafer Gönüllüleri”, U-2 bombardıman uçaklarından oluşan Taman kadın alayının pilotu olan Sovyetler Birliği Kahramanı Maguba Syrtlanova’nın bir portresini yayınlayacak . Genç Muhafızlar ve Birleşik Rusya üyeleri, Gorki Parkı’ndan Zafer Parkı’na kadar mumlarla yürüyecek. Etkinliğe Alyoşa tankının efsanevi mürettebatının komutanı Rusya Kahramanı Rasim Baksikov da katılacak .

Mahaçkale’de 20 bin mum, Zafer Afişinin Reichstag’a çekilmesini ve uçan vinçlerin siluetlerini tasvir edecek. Saratov’da Sokolova Tepesi’nde “Nesiller Arası Bağlantı” sunulacak: Ebedi Alev’de Sovyet ve modern askerlerin resimlerini sergilemek için 15 bin mum kullanılacak.

Bryansk’taki Ölümsüzlük Höyüğündeki “ateşli tablo”, Zafer Afişinin Büyük Vatanseverlik Savaşı’nın bir askeri tarafından özel bir operasyon savaşçısına transferini tasvir edecek. St.Petersburg’da, atılımın yıldönümü ve Leningrad’ın faşist ablukadan tamamen kurtarılmasının 80. yıldönümü onuruna Saray Meydanı’nda Kızıl Ordu yıldızı ve “80” sayısı tasvir edilecek.

Lipetsk Bölgesi’ndeki Askeri Zafer Şehri Yelets’te “Viktor Barkovsky’nin Kahraman Koçu” imajını sergilemek için 7 bin mum kullanılacak. Krasnoyarsk’taki “Emek Cesareti Şehri” dikilitaşında, savaş sırasında Krasnoyarsk’taki Krasmash fabrikası tarafından üretilen K-61 uçaksavar silahının bir sergisini oluşturmak için mumlar kullanılacak; Irkutsk’taki Ebedi Alev anıtında, Irkutsk Havacılık Fabrikası tarafından üretilen Il-4 askeri bombardıman uçağının görüntüsü “aydınlanacak”; Nizhny Novgorod’daki Zafer Parkı’nda – savaş sırasında Gorki Havacılık Fabrikasında üretilen savaşçılar.

Lugansk’ta Anavatan anıtının görüntüsünü oluşturmak için binlerce mum kullanılacak. DPR’deki Saur-Mogila’da “ateş resimleri” sergilenecek. Vatanseverlik Savaşı Nişanı’nın görüntüleri Kaluga’daki Zafer Meydanı’nda ve Stavropol’deki Ebedi Zafer Ateşi’nin önünde görünecek; Kızıl’daki Zafer Meydanı’nda – Ebedi Alev; Magadan’daki “Hafıza Düğümü” anıtında – Zafer Nişanı.

Magadan bölgesindeki Yagodnoye, Evensk, Seymchan ve Ola’da Birleşik Rusya üyeleri “Hafıza Nöbeti” etkinlikleri düzenliyor.

Grozni’deki “Askeri Zafer Şehri” stelinde, Orel’deki Komsomol Meydanı’nda, Tula’daki Zafer Meydanı’nda, Izhevsk’teki Askeri ve Emek Cesaret Anıtı yakınındaki Zafer Meydanı’nda “Ateş resimleri” sergilenecek. Novgorod bölgesinde, Veliky Novgorod’da, Staraya’da, Borovichi’de Askeri Zafer ve Emek Cesareti Şehirlerinde mumlar yakılacak.

Pskov’da, Kurtarıcı askerler anıtının eteğindeki Paraşütçüler Kahramanları Meydanı’nda, Pskov’daki Meçhul Askerin Mezarındaki Ebedi Alevi tasvir eden mumlardan ve uçaksavar silahlarının sembollerinden bir resim oluşturulacak. Velikiye Luki – Sovyetler Birliği Kahramanı Alexander Matrosov’un silueti .

Khanty-Mansi Özerk Okrugu-Yugra’nın tüm şehir ve kasabalarında Zafer parklarında ve anıt komplekslerinde birkaç bin ışık yakılacak. Urai’de “Uray Hatırlıyor” kompozisyonunu ve bir yıldızı düzenlemek için mumlar kullanılacak. Khanty-Mansiysk’te de “ateşli bir tablo” yaratılacak.

Kherson bölgesinde, Büyük Vatanseverlik Savaşı kurbanlarının anısına üst üste ikinci yıldır evlerin ve sosyal kurumların pencerelerinde mumlar yakılacak. Birleşik Rusya aktivistleri, şehit kahramanların anıtlarında metronom altında gazilerin mektuplarını ve anılarını okuyacak ve açık yaz sinemalarında “Bir Adamın Kaderi” filminin gösterimini düzenleyecek.

“Zafer Gönüllüleri” aktivistleri dünyanın 40 ülkesinde anma etkinlikleri düzenleyecek. Almanya, Hindistan, Türkiye, Güney Afrika, Kıbrıs, Sırbistan, Brezilya, Avustralya, Mısır, Lübnan, Meksika, Hollanda, Tacikistan, Özbekistan ve diğerleri dahil.

#Moskova
#bölgeler
#Tataristan Cumhuriyeti
#GönüllülerZafer
#Genç gardiyan
#MGER
#ateşli savaş resimleri
#Dağıstan Cumhuriyeti
#Saratov bölgesi
#Bryansk bölgesi
#Saint Petersburg
#Lipetsk bölgesi
#Krasnoyarsk bölgesi
#Irkutsk bölgesi
#Nijniy Novgorod Bölgesi
#Lugansk Halk Cumhuriyeti
#Donetsk Halk Cumhuriyeti
#Kaluga bölgesi
#Stavropol bölgesi
#Magadan Bölgesi
#Tyva Cumhuriyeti
#Hafızaİzle
#Çeçen Cumhuriyeti
#Oryol Bölgesi
#Tula bölgesi
#Udmurt cumhuriyeti
#Novgorod bölgesi
#Pskov bölgesi
#Khanty-Mansiysk Özerk Okrugu-Yugra
#Kherson bölgesi
#Büyük Vatanseverlik Savaşı
#Yas GünüAnma Günü
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/edinaya-rossiya-i-mger-provedut-po-vsej-strane-pamyatnye-akcii-v-den-pamyati-i-skorbi

 

REKLAM ALANI