Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, “Yeni Azerbaycan Partisi ülkenin önde gelen siyasi gücüdür” , ÖZEL

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, “Yeni Azerbaycan Partisi ülkenin önde gelen siyasi gücüdür” , ÖZEL
05.03.2023
A+
A-

Açıklama yok.

 

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, “Yeni Azerbaycan Partisi ülkenin önde gelen siyasi gücüdür” , ÖZEL

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Yeni Azerbaycan Partisi ülkenin önde gelen siyasi gücüdür”– Diye tarihe not düştü.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Yeni Azerbaycan Partisi’nin 5 Mart 2021’deki 7. Kongresi’nin üzerinden 2 yıl geçti.

Partimiz yıllardır bölgenin en güçlü siyasi partisi olarak liderliğini sürdürmektedir. YAP’ın sıraları, ulusal çıkarların gerçekleşmesi yolunda her geçen yıl genişlemektedir. Evet, Yeni Azerbaycan Partisi, Azerbaycan’ın önde gelen siyasi gücü ve ülkenin tüm bölgelerini kapsayan Güney Kafkasya’nın en büyük siyasi partisidir. Elbette bugün Azerbaycan’ın bölgedeki durumu kökten değiştirebildiğini güvenle söyleyebiliriz. Öncelikler arasında komşu ülkelerle işbirliğimizin özel bir yeri var. Aynı zamanda diğer tüm ülkelerle de ilişkiler kurduk. Azerbaycan Avrupa Birliği ile yakın ilişkiler kurmuştur. Avrupa Birliği üyesi 9 ülke ile stratejik ortaklık belgeleri imzalandı.

Ülkemizde Bağlantısızlar Hareketi Temas Grubu’nun COVID-19 ile mücadele konulu Zirve toplantısı Bakü’de yapılıyor. Bağlantısızlar Hareketi üyesi ülkeler Azerbaycan’ı savunuyor. Ülkemizde yürütülen siyasi diyalog elbette büyük önem taşıyor. Siyasi partilerin faaliyetleri, demokrasinin gelişmesi, ekonomik özgürlüklerin tesisi ve ülkemizin güçlenmesi önemli konulardır. Bu anlamda diyalog önemli bir faktördür. Azerbaycan halkının milli lideri, Yeni Azerbaycan Partisi’nin kurucusu Haydar Aliyev’in zengin devlet mirası ve ebedi fikirleri, devlete ve halka eşsiz hizmetleri, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in maksatlı iç ve dış politikası, Parti faaliyetlerinin tanıtımı projelerin geniş kitlelere ulaştırılması dahil, tutarlı ve amaca yönelik çalışmalar yapılmıştır.

Devlet Başkanı, Parti Genel Başkanı, Muzaffer Başkomutanı Sayın İlham Aliyev’in görüşmeleri, konuşmaları ve röportajları YAP’ın resmi internet sitesinde düzenli olarak yayınlanmış, aynı zamanda milletvekilleri, Parti aktivistleri, devlet temsilcileri ve uzmanların katılımıyla canlı yayın formatında müzakereler yapılmış, yorumlar ve röportajlar sunulmuştur.

Ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkileri diğer alanlarda olduğu gibi iktidardaki siyasi partilerin ilişkilerinde de örnek teşkil edecek şekilde dinamik bir şekilde gelişmektedir.
Türkiye’nin iktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi ile Yeni Azerbaycan Partisi arasındaki işbirliğinin yeni bir aşamaya girdiğini belirtmek isterim. Ayrıca, Taraflar arasında imzalanan işbirliğine ilişkin niyet protokolü de ayrı bir önem arz etmektedir. Parti liderleri arasındaki dostane ilişkiler, AKP ile YAP arasındaki ilişkilerin daha da yakınlaşacağına dair güven oluşturmakta ve başarılı deneyim alışverişini teşvik etmektedir. YAP’ın uluslararası ilişkilerinin güçlendirilmesi ülke dış politikasının devamıdır. YAP, yakın ve kapsamlı uluslararası ilişkileri olan bir partidir. YAP, Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı’nın (ICAPP) üyesidir. Bu organizasyon 50’den fazla devleti ve siyasi partiyi kendisinde birleştiriyor. 22 Kasım 2022’de Bakü’de ICAPP ile ortaklaşa “Barış ve güvenlik: siyasi partilerin rolü” konulu uluslararası bir konferans düzenlendi. Ayrıca YAP, Merkezi Demokratik Uluslararası (IDC-CDI) Yürütme Komitesi ve Genel Kurul’un beş çevrimiçi toplantısında temsil edildi.

YAP ayrıca Türkiye, Rusya, Kanada, Hindistan, Gürcistan, Kore, Pakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve diğer bazı ülkelerin iktidar partileri ile işbirliğine dayalı ilişkilere sahiptir. Birçok ülkenin siyasi partisi ile ikili ilişkileri bulunan YAP, Avrupa Parlamentosu’nda çoğunluğa sahip olan Avrupa Halk Partisi ile işbirliği yapmaktadır. Çin Komünist Partisi, YAP’ın en yakın işbirliği yaptığı partilerden biridir. Yeni Azerbaycan Partisi hem iktidar partisi olarak hem de ülkenin her alanında temsil edilen bir parti olarak iktidar ile muhalefet arasındaki diyaloğa katkıda bulunuyor. Mecliste temsil edilen muhalefet partilerinin başkanları ile 21 Ekim 2021 tarihinde Yeni Azerbaycan Partisi Merkez Ofisinde yapılan görüşme bu yönde yapılan çalışmalara bir örnektir. İktidar partisinin siyasi ve ekonomik ilişkilerinden bahsederken insani yardım faaliyetlerine de dikkat çekmek yerinde olacaktır. Ülkede yapılan sayısız insani yardımın yanı sıra, kardeş Türkiye’deki depremzedelere insani yardım da partimizin önceliğidir. 45 adet jeneratör, 150 adet elektrikli ısıtıcı, çok sayıda çocuk, kadın ve erkekler için sıcak tutan giysiler, yatak takımları ve kışlık ayakkabıların da yer aldığı mal ve teçhizat satın alınarak kardeş Türkiye’ye insani yardım amacıyla gönderildi.

Sonuç olarak, 7. kongreden bu yana geçen 2 yılda YAP’ın faaliyetlerini daha da geliştirdiğini ve genişlettiğini belirtmek gerekir.

Açıklama yok.

REKLAM ALANI