Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Arabalar bubi tuzaklarıyla Hackleniyor

Arabalar bubi tuzaklarıyla Hackleniyor
31.12.2020
A+
A-

Kullanıcıların akıllı cihazların gizliliğine karşı isyanları başlıyor. Öyle ki 2021’de kişisel verileri toplayan IoT cihazı satıcılarına karşı kullanıcıların ciddi serzenişlerinin olabileceğine dikkat çeken WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, bubi tuzaklı akıllı şarj cihazlarının neden olacağı hacklenme tehdidine karşı da akıllı araç sahiplerini uyarıyor.

Tüketicilerin IoT cihazlarla ilgili gizlilik ve güvenlik endişeleri tırmanışa geçiyor. 2021 yılında kullanıcıların bu konulara yönelik isyanlarının yüksek sesle duyulacağı ve hükümet kanallarına da bu yönde baskıların artacağı tahmin ediliyor.

Ağ güvenliği ve zekası, güvenli Wi-Fi, gelişmiş uç nokta güvenliği ve çok faktörlü kimlik doğrulamanın önde gelen küresel sağlayıcısı WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, gelecek yıl ev ve ulaşım cihazlarında kullanılan IoT cihazlara karşı yoğun siber saldırıların gerçekleşeceğini ve bunların arasında bubi tuzaklı akıllı şarj cihazlarının araçların hacklenmesine neden olabileceğini belirtiyor.

IoT Cihazlara Karşı Kullanıcı İsyanı

2021’de tüketicilerin IoT cihazlara karşı duruşlarında değişimlerin olması bekleniyor. Akıllı cihazlarla ilişkili gizlilik endişelerini tam olarak anlamaya başlayan birçok kullanıcının bu konuda satıcılara ve yasa koyuculara karşı baskılarının artacağı öngörülüyor.

Kullanıcı verilerinin daha iyi korunması için IoT teknoloji şirketlerinin düzenlemesi için tüketicilerin isyanları ile karşılaşılacağını aktaran Yusuf Evmez, bu değişime neden olanın ise son yıllarda hayatımıza giren sayısız IoT cihazın getirdiği mahremiyetin kümülatif bozulması ve şirketlerin gerekli güvenlik önlemlerini de sağlayamaması oluşturuyor.

Önümüzdeki 12 aya yönelik WatchGuard Tehdit Laboratuvarı’nın hazırladığı siber güvenlik öngörülerine göre, hackerler tarafından daha fazla akıllı cihazın hedef alınacağı tahmin ediliyor. Özellikle akıllı araba saldırılarında bir artışın öngörüldüğü tahminlerde, en büyük potansiyel zayıf noktanın ise akıllı şarj cihazı olduğuna dikkat çekiliyor.

Akıllı araç şarj kablolarının, şarj güvenliğini yönetmelerine yardımcı olan bir veri bileşenine sahip olduğunu belirten Yusuf Evmez, “bubi tuzaklı” mobil şarj cihazlarının hackerler tarafından oluşturulabildiğine dikkat çekerek, araçların aniden hacklenebileceğini konusunda araç sahiplerini uyarıyor.

Akıllı araç şarj bileşenlerindeki benzer güvenlik açıklarının, hackerlerin bir arabayı çalıştırmasına ve kullanımını engellemesine neden olabileceğini de dile getiren Evmez, bunun gibi saldırıların bir arabanın ödeme yapılana kadar şarj etmesini engelleyen araba fidye yazılımı saldırıları ile bile sonuçlanabileceğini aktarıyor.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI