Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

15. Ulusal Endoüroloji Kongresi’ne katılarak konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar vurguladı:

15. Ulusal Endoüroloji Kongresi’ne katılarak konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar vurguladı:
08.05.2022
A+
A-

15. Ulusal Endoüroloji Kongresi’ne katılarak konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar vurguladı:

“Türkiye’yle sağlık alanında devam eden ilişkilerin KKTC sağlık sistemine yansımaları, olumlu olmuştur”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Girne’de düzenlenen 15. Ulusal Endoüroloji Kongresi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Tatar burada yaptığı konuşmada, kongrede yer alan doktorları KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek kongrenin KKTC’de düzenlenmesinin önemine dikkat çekti.

“Türk dünyasının kopmaz bir parçası olarak mücadelemizi yürüttük”

“KKTC genç bir cumhuriyettir. Büyük mücadeleler verilmiştir. Burada bir Türklük kavgası verilmiştir” diyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk tarihine ve verilen mücadeleye değindi.

“Türk dünyasının kopmaz bir parçası olarak mücadelemizi yürüttük” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, İngiliz sömürge yönetiminde Rum-Yunan ikilisi tarafından adayı Yunanistan’a bağlama hedefiyle Kıbrıs Türklerine yönelik yapılan insanlık dışı muameleyi anımsattı.

“İki ülke arasındaki gönül birliğinin perçinleşmesi olumlu gelişmelerdir”

KKTC’nin güçlenmesi için uğraş verdiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin artmasını ve gönül birliğinin perçinleşmesini olumlu gelişmeler olarak nitelendirdi.

Türkiye’nin adadan çekilmesini sağlamak için yapılan oyunlara karşı durmaya devam edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Tatar kongrede yer alan doktorlara hitaben, “Arkamızda 85 milyon nüfuslu Türkiye Cumhuriyet vardır. Sizler varsınız” dedi.

Kıbrıs adasının önemine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, “Hem Mavi Vatan’da hem göklerde hava hakimiyeti bakımından Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC’nin birlikte verdiği mücadele, milletin ve ulusun bekası için fevkalade önemlidir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulunarak Türkiye Cumhuriyeti ile özellikle sağlık alanında devam eden ilişkilerin KKTC sağlık sistemine olumlu yansımalarının bulunduğunu sözlerine ekledi.
Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/15-ulusal-endouroloji-kongresine-katilarak-konusma-yapan-cumhurbaskani-ersin-tatar-9737

 

 

 

REKLAM ALANI