Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

YÜRÜTTÜĞÜMÜZ MÜCADELEDE KADINLARIMIZ BİZİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADI

YÜRÜTTÜĞÜMÜZ MÜCADELEDE KADINLARIMIZ BİZİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADI

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adana, Hakkâri, İstanbul Manisa, Malatya, Şanlıurfa ve Tokat İl Kadın Kolları 6. Olağan Kongrelerine AK Parti Genel Merkezinden video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti.

Kadın kollarında görev üstlenen tüm partililere şükranlarını sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü kongrelerle il kadın kolları kongrelerini tamamladıklarını, 8 Mart’ta Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi’ni gerçekleştireceklerini bildirdi.

“YÜRÜTTÜĞÜMÜZ MÜCADELEDE KADINLARIMIZ BİZİ HİÇBİR ZAMAN YALNIZ BIRAKMADI”

“Siyasi hayatımızın başladığı günden bugüne kadar yürüttüğümüz mücadelede kadınlarımız bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadınları görmezden gelen hiçbir hareketin başarı şansının olmadığına inanarak hep kadınlarla birlikte yol yürüdüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin tüm kazanımlarında kadınların emeği, katkısı, alın teri, imzası bulunduğunun altını çizerek, “Ülkemizde kadınların siyasette gerçek anlamda ve yaygın şekilde söz sahibi olmaları, etkinlik kazanmaları, her kademede görev üstlenebilmeleri bu mücadele sürecinde gerçekleşmiştir” diye konuştu.

AK Parti Kadın Kollarının, 5 milyon 300 bini aşan üye sayısıyla, Türkiye’deki diğer tüm siyasi partilerin üye sayılarının toplamına yakın bir güce sahip olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Birileri sadece kadının adını kullanır, bedenini istismar eder, ruhunu yaralarken, biz her alanda kadınlarımızı hak ettikleri yerlere getirmenin gayreti içinde olduk. Hatırlayınız ülkemizde yıllarca köhne bir zihniyet, ‘çağdaşlık’ kisvesi adı altında, başörtülü diye kızlarımızı okula sokmadı, kamuda istihdam edilmelerini engelledi, özel sektörde horladı, hatta sokakta küçümsedi. Biz işte bu zihniyeti yıkarak kadınlarımızın hayatında yepyeni bir dönemin başlamasını sağladık. Kadınlarımız eğitimde fırsat eşitliğine hakiki anlamda bizim dönemimizde kavuştu. Kadınlarımız Meclis’te en yüksek temsil oranına yine bu dönemde erişti. Hâlen Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki AK Parti Grubu’nda 54 kadın milletvekillimiz yer alıyor. Kabinede iki kadın bakanımız görev yapıyor. Kadınlarımız bürokraside, yönetici pozisyonları da dahil olmak üzere en yüksek istihdam oranına yine bizim dönemimizde ulaştı. Öğretmenlerin yüzde 60’ı, üniversitelerdeki akademik kadroların ve yargı mensuplarının yarıya yakını, kamudaki toplam istihdamın yüzde 40’ı kadınlardan teşekkül ediyor. Kadınlarımız iş hayatında girişimcilikten sanayiciliğe, hizmet sektöründen ihracatçılığa kadar her alanda bu dönemde etkinlik kazandı. Kadınların iş gücüne katılımı yüzde 31’i geride bıraktı. Kayıt dışı çalışan kadınlarımızın sayısının yarı yarıya azalmasını temin ederek hak kayıplarını önledik.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en büyük kadın örgütlenmesine sahip partisi olarak kadınların nerede, nasıl bir sıkıntısı veya talebi varsa hepsine kulak vererek çözümü için çalıştıklarını dile getirerek, “Anne olarak başımızın tacı, kardeş olarak canımızdan bir parça, eş olarak hayat arkadaşımız, evlat olarak gözümüzün nuru gördüğümüz kadınlarımız için çalışmaya bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE EĞİTİM VE KÜLTÜRLE BİRLİKTE AİLEYİ DE ÖNCELİKLERİMİZİN EN BAŞINA YERLEŞTİREREĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi partilerindeki, belediyelerindeki, çevrelerindeki kadınlara yönelik taciz, tecavüz, baskı, tehdit, şiddet olaylarını görmezden gelenlerin istismar siyasetinin sonu gelmiştir. Artık mızrak çuvala sığmıyor, bu rezilliklerin de üstü örtülemiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de ulaşmadıkları, gönlünü kazanmadıkları, desteğini almadıkları tek bir kadın bırakmayacaklarını belirterek, “Hep söylediğim gibi, kale içeriden fethedilir. Biz kadınlarımıza kendimizi en doğru şekilde anlatır, onların gönlünü kazanırsak, diğer aile fertlerini zaten kendiliğinden saflarımıza çekmiş oluruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 seçimlerinin önemine dikkati çekerek, “İnşallah önümüzdeki seçimlerde sandıkları evvela sizlere emanet edeceğiz. Kadın Kollarımız, seçimlerde kurulacak 271 bine yakın sandık için 813 bine yakın kadın sandık kurulu üyesi görevlendirme sözü verdi. Sandıklara kadınlarımız sahip çıktığında orada hiçbir eksiklik ve yanlışlık olmayacağına inanıyorum. Sandık kurulunda vazife üstelenecek hanım kardeşlerimizi de şimdiden belirlemeliyiz” açıklamasında bulundu.

AK Parti hükûmetlerinde kadınlara yönelik hizmetlerin odağında hep ailenin yer aldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Erkek ailenin direğiyse, kadın da temelidir. Kadının sarıp sarmalamadığı veya sarmalamadığı, şefkati ve dirayetiyle kucaklamadığı bir ailenin dağılıp gitmesi kaçınılmazdır. Batı’da ailenin çöküşü, kadının metalaştırılıp bu kutlu vazifeden uzaklaştırılmasıyla başlamıştır. Aynı oyunu bizim de üzerimizde oynamaya çalışıyorlar. Televizyonuyla, filmiyle, dizisiyle, müziğiyle, internetiyle ve daha nice mecralarıyla ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor. Biz, kadınlarımızın siyasetle ve sivil toplum faaliyetleriyle meşgul olurken aile içindeki görevlerini yürütebileceğine yürekten inanıyoruz. Biz, kadınlarımızın iş hayatında yükselirken de ailelerine sahip çıkmayı sürdürebileceklerine yürekten inanıyoruz. Ama bazıları, sanki bunların birbirinin alternatifi gibi, biri olduğunda diğeri ortadan kalkacakmış gibi göstermenin gayreti içindedir. Tabi bunlar Türk kadınını tanımıyor. Tabii bunlar ülkemizdeki hanımların irfanını, kabiliyetini, azmini, gücünü bilmiyor. İnşallah önümüzdeki dönemde eğitim ve kültürle birlikte aileyi de önceliklerimizin en başına yerleştirerek bu hakikatleri cümle âleme göstereceğiz.”

“NÜFUS AVANTAJIMIZI SÜRDÜRMENİN YOLU AİLEYE SAHİP ÇIKMAKTAN GEÇİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şahitliğini yaptığı her nikâhta evlenen çiftlere en az üç çocuk, mümkünse daha fazla çocuk tavsiyesinde bulunduğunu hatırlatarak Türkiye’nin nüfusunun 84 milyona dayandığını ancak nüfus artış hızının neredeyse yarı yarıya düştüğüne dikkati çekti.

Bu gidişle, çok da uzak olmayan bir dönemde nüfusun azalmaya dahi başlayacağı uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa ülkeleri bu tehditle uzunca bir süredir karşı karşıya. Türkiye’nin de aynı akıbete duçar olmasına izin vermeyeceğiz. Bu iş öyle teşvikle, parayla, pulla filan da olmaz. Nüfus avantajımızı sürdürmenin yolu aileye sahip çıkmaktan geçiyor” sözlerine yer verdi.

Şair Arif Nihat Asya’nın Fetih Marşından bir kıta okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet… Fatihler doğuracak, Fatihler yetiştirecek, Fatihlere istikamet gösterecek kızlarımızla, kadınlarımızla, annelerimizle birlikte aydınlık geleceğimize doğru yürüyeceğiz. Eskiler, ‘yitik kaybedildiği yerde aranır’ derler. Bizde millî ve manevi hasletlerimize yönelik saldırıları, ilk başladığı yerde, yani ailede boşa çıkartarak binlerce yıldır bizi ayakta tutan değerlerimize yeniden sıkı sıkıya sarılacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları Kongrelerini parti çalışmalarının yanı sıra davaları için yeni bir dönüm noktası olarak gördüğünü kaydederek, “Kadın elinin değdiği, kadın kalbinin adandığı, kadın kararlılığının yöneldiği hiçbir işin başarısız olma şansı yoktur. Sizlere güveniyorum” ifadelerini kullandı.

Kongrelerin hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, Adana, Hakkâri, İstanbul Manisa, Malatya, Şanlıurfa ve Tokat İl Kadın Kolları Kongrelerinin yapıldığı salonlara ayrı ayrı bağlanarak kongrelerle birlikte yönetimde görev alanları selamladı ve başarılar diledi.

Kaynak:www.tccb.gov.tr

REKLAM ALANI