Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yücel Arzen Ormanlar İçin Söyledi

Yücel Arzen Ormanlar İçin Söyledi
12.01.2021
A+
A-

Ünlü müzisyen ve piyanist Yücel Arzen bu sefer ormanlar için söyledi. Geçen yıl yayınladığı Ayasofya şarkısı ile dikkatleri üzerine çeken Yücel Arzen, söz ve bestesini kendisi hazırladığı “Yeşil Vatan Türkiye” parçasını çocuk ve gençlerle birlikte seslendirdi.

Türkiye orman varlığının korunması ve geliştirilmesi için 181 yıldır çalışan Orman Genel Müdürlüğü (OGM), özellikle çocuk ve gençlerde doğan bilincini aşılamak, toplumda ormanların korunması konusunda farkındalık oluşturmak için ünlü isimlerin de yer aldığı projelerine bir yenisini ekledi.

Sözü ve bestesi Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinden olan Yücel Arzen’e ait olan “Yeşil Vatan Türkiye” şarkısı ormanların değerinin bilinmesi, korunması ve Türkiye’nin daha yeşil bir vatana dönüştürülmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Proje kapsamında çekimlerinin önemli kısmı İstanbul Atatürk Arboretumu’nda yapılan video klipte Yücel Arzen’e, çocuklar ve gençler de eşlik etti.

İstanbul, Antalya ve Konya gibi değişik illerde ve farklı mekanlarda çekimleri yapılan klip OGM sosyal medya hesaplarından yayınlandı.

Yücel Arzen Kimdir? 

1970 yılında Adana’da dünyaya gelen Yüzel Arzen müzisyen ve piyanisttir. 1988 yılında İ.T.Ü Türk Musıkisi Devlet Konservatuvarı’na girmeye hak kazandı. Nida Tüfekçi ve Yücel Paşmakçı ile Türk Halk Müziği; Erol Sayan, Selahaddin İçli ve Nurten Erberk ile Türk Musıkisi; Fayruz Tüzün ve Jirayır Arslanyan ile armoni-kontrpuan; Faris Akarsu ve Can Çoker ile piyano çalıştı. 1994 yılında İ.T.Ü Sosyal Bilimler Enstitüsü T.H.M Ana Bilim Dalı Bölümü’nde yüksek lisans yapmaya hak kazandı. Birçok ünlü isimle çalışan Arzen, sekiz yıl boyunca Onur Akın ve İbrahim Sadri ‘ye piyano ve bağlama çaltı.

YEŞİL VATAN TÜRKİYE 

Tohum düşer toprağına

Orman olur sende… Sende Türkiye

Dallarında kardeşliğin

Kollarında cennet… Cennet Türkiye

Dalgalanan bayrak

Ağaçlarda yaprak

Yeşil vatan çocukların

Türkiye… Türkiye

Can yoldaşım evim,

Yurdum, ormanlarım

Yarınlara umut olsun

Bu küçücük eller… Servet Türkiye

Ormanların sesini dinle yüreğinde

İçinde… Hadi hisset Türkiye

Dalgalanan bayrak

Ağaçlarda yaprak

Yeşil vatan çocukların

Türkiye… Türkiye

Can yoldaşım evim,

Yurdum, ormanlarım

 

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI