Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ YAZILIM VE ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMLERİ DÜZENLEYECEK

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ YAZILIM VE ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMLERİ DÜZENLEYECEK
04.01.2021
A+
A-

ABDULLAH YİĞİT-ŞANLIURFA
Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yapılan proje başvurusu onaylandı.

Proje ile Viranşehir Kültür ve Sanat Merkezinde İlçemizdeki öğretmenlere Yazılım ve kodlama eğitim hizmeti sunulacak.

Proje hakkında Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci yaptığı açıklamasında;
Günümüzde çok büyük bir ivme kazanan teknoloji, baş döndürücü bir hızla gelişmeye devam etmektedir. Ülkemizin de bu teknolojiden geri kalmaması için yenilikçi teknolojilerini geliştirecek neslini yetiştirmesi gerekmektedir. Bu yeni nesli yetiştirecek olan öğretmenler olacağından öncelikle öğretmenlerimizin bu eğitimi alması, ardından almış olduğu desteği ve bilgi birikimini öğrencilerine aktarması gerekmektedir.

Bilgisayar teknolojisinde, tümleşik devre geliştirilmiş bu sayede çok yaygın olarak çok küçük boyutlarda üretilebilen mikroişlemciler, bilimsel araştırmaların ve giderek günlük yaşamın ayrılmaz parçaları haline gelmişlerdir. Eğitim, Otomasyon, robotlar, bilgisayar teknolojisinin yaşantımızın her aşamasına soktuğu ürünler olmuşlardır. Günümüzde para bile artık sanal ortama geçmiş harcamalar internet ortamından sanal olarak yapılabilmektedir.

Özellikle tüm dünyanın sorunu olarak kabul edilen ve Aralık 2020 tarihinden itibaren gerek ekonomik gerek sağlık yönünden tüm dünyayı etkileyen covid-19 salgını bilişim teknolojileri konusundaki eğitimlerin önemini bir kez daha hatırlatmıştır.

Ülkemiz savunma sanayilerine de çok fazla yatırım yatmaktadır, ancak ne yazık ki donanımların çalıştırılması noktasında yazılım bakımından dışarıya bağımlılığımız bulunmaktadır. Bu alt yapıların, yazılımların yerli olarak yapılması, programlanması ve üretilmesi ancak yerli yazılımcılarımızın çoğalması ve küçük yaşlarda bu eğitimlere ulaşabilmesi ile mümkündür.

Bu yöndeki arayışlar ve çalışmalar teknolojik gelişmeleri tetikleyecek tüm sektörlerdeki verimliliği artıracaktır.

Viranşehir Belediyemiz ve bölgemizde Hizmet veren Karacadağ Kalkınma ajansı iş birliği ile sunulacak eğitim ile Sanayi ve teknolojimizin dünya ekonomisi içindeki payının artırılabilmesi için bu eğitimlerin gerçekleştirilmesi verimli üretimi artıracak ülkemize yüksek katma değer payı sağlayacaktır. “İfadelerini kullandı.

REKLAM ALANI