Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“ÜLKEMİZİN BATISINDA NE VARSA DOĞUSUNDA DA O OLSUN DİYE KOŞTURUYORUZ”

“ÜLKEMİZİN BATISINDA NE VARSA DOĞUSUNDA DA O OLSUN DİYE KOŞTURUYORUZ”
17.04.2021
A+
A-

“ÜLKEMİZİN BATISINDA NE VARSA DOĞUSUNDA DA O OLSUN DİYE KOŞTURUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasankeyf-2 Köprüsü Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin ihtiyacı eser ve hizmet siyasetidir. Biz de bu anlayışla ülkemizin dört bir yanına eserlerimizle, yatırımlarımızla, hizmetlerimizle mührümüzü vuruyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasankeyf-2 Köprüsü Açılış Töreni’ne Huber Köşkü’nden canlı bağlantıyla katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın vefatının 28. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, merhum Özal’ı bir kez daha rahmetle yâd ettiğini söyledi.

Turgut Özal’ın Türkiye’nin güçlenmesi ve kalkınması için gayret sarf etmiş, samimiyeti, dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile milletin gönlünde taht kurmuş büyük bir siyasetçi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Merhum Özal gibi vatanperver devlet adamlarından devraldığımız hizmet sancağını çok daha yukarılara taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye’nin medarı iftiharlarından Ilısu Projesi’nin etaplarından birini daha hayata geçirmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını dile getirerek, açılışı yapılan Hasankeyf-2 Köprüsü’nün hayırlı olmasını diledi.

“HASANKEYF-2 KÖPRÜSÜ 1001 METRELİK MESAFESİYLE ÜLKEMİZİN EN UZUN KÖPRÜLERİ ARASINDA YER ALIYOR”

Batman, Hasankeyf, Gercüş, Midyat yolu üzerinde inşa edilen bu köprü ile bölgeye gurur verici bir yatırımı daha kazandırdıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan,“Hasankeyf-2 Köprüsü 1001 metrelik mesafesiyle ülkemizin en uzun köprüleri arasında yer alıyor. Bölünmüş yol standardında inşa edilen köprümüzde yayalar için de bir geçiş yolu bulunuyor. Toplam yatırım tutarı 439 milyon lirayı bulan bu köprü, su altında kalan Batman-Midyat yolunun göl sahası dışında inşa edilen Hasankeyf’in yeni merkeziyle olan irtibatını da sağlayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün zaman ve akaryakıttan önemli bir tasarruf sağlayacağını belirterek, Batman, Mardin ve Habur Sınır Kapısı arasındaki irtibatı da sağlayacak bu köprünün bölgenin ticaretine çarpan etkisi olacağını ifade etti.

“ÜLKEMİZİN BATISINDA NE VARSA DOĞUSUNDA DA O OLSUN DİYE KOŞTURUYORUZ”

Türkiye’nin ve Türk Milleti’nin hayallerini gerçeğe dönüştüren, emek sahibi herkese teşekkürlerini sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin ihtiyacı eser ve hizmet siyasetidir. Biz de bu anlayışla ülkemizin dört bir yanına eserlerimizle, yatırımlarımızla, hizmetlerimizle mührümüzü vuruyoruz. Ülkemizin batısında ne varsa doğusunda da o olsun diye koşturuyoruz” diye konuştu.

“Bu hizmetleri de çoğu zaman terör örgütlerine, destekçilerine ve takoz muhalefetiyle önümüzü tıkamaya çalışan kifayetsizlere rağmen hayata geçiriyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki projelerimizde zorlu arazi şartları yanında bölücü terör örgütünün sabotajlarıyla da uğraşıyoruz. Son 19 yılda şehirlerimiz arasındaki gelişmişlik farklarını giderme yolunda attığımız her adımda bölücü örgüt ve siyasi uzantılarını daima karşımızda bulduk. İstismar araçlarını kaybetmemek uğruna her türlü alçaklığa imza attılar. Batmanlı, Mardinli, Hakkârili, Şırnaklı, Diyarbakırlı kardeşlerimiz hizmet almasın diye her türlü iğrençliği sergilediler. Mesela yol yaptık, rızkının peşindeki işçileri katlettiler. Baraj yaptık, müteahhitleri tehdit ettiler. Havalimanı yaptık, akla hayale gelmedik iftiralar attılar. Okul yaptık, çiçeği burnunda gencecik öğretmenlerimizi şehit ettiler. Kütüphane, kurs, yurt, gençlik merkezi yaptık ateşe verdiler, yakıp yıktılar. Bölgeye yatırım getiren iş adamlarını baskıyla yıldırmaya çalıştılar. Milletimizin vergileriyle alınan belediye araçlarını halka hizmet vermek yerine sokaklara çukur-hendek açmak için kullandılar. Burada yaşayan vatandaşlarımız özellikle Ilısu Barajımızın inşa sürecinde karşılaştığımız sıkıntıları gayet iyi biliyor. İçeride bölücü örgütün güdümündeki yapıların, dışarıda onların destekçilerinin barajla ilgili yürüttükleri kampanyaları dün gibi hatırlıyoruz.”

“TÜRKİYE’NİN GÜCÜNE VE MİLLETİN AZMİYLE HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELEBİLECEĞİNE YÜREKTEN İNANIYORUZ”

Karşılaştıkları engelleme çalışmalarının hiçbirine prim vermediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mimar Sinan gibi, ‘yaptığın işi gönlünde hissedersen, ırmaklar çağlar içinde’ diyerek yolumuzda kararlılıkla yürüdük. Bizi engellemek isteyenlere cevabımızı hep daha büyük hizmetleri, daha büyük eserleri ülkemize kazandırarak verdik. Ilısu Barajımızı kötüleme yarışına girenler bu dev eser tamamlandığında ihtişamı karşısında ezildiler” şeklinde konuştu.

“Hizmet eden izzet bulur” atasözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete hizmetkâr olmaktan daima şeref duyduklarını, iftihar ettiklerini söyledi.

Türkiye’nin potansiyeline ve gücüne, milletin inancı ve azmiyle her şeyin üstesinden gelebileceğine yürekten inandıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Böylece Cumhuriyet tarihimizde yapılan yatırımların katbekat fazlasını son 19 yıla sığdırmayı başardık” sözlerine yer verdi.

Ulaştırma alanında Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu bilgileri paylaştı: “İktidara geldiğimizde ülkemizde sadece 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol varken, biz bunu 28 bin 200 kilometreye çıkardık. Otoyol uzunluğumuz 3 bin 523 kilometreye yükselterek iki katından fazla artırdık. 2002 yılında 83 adet tünelimiz mevcutken, bugün bu sayı 435’e yükseldi. Tünel uzunluğumuz 50 kilometreden 595 kilometreye, köprü ve viyadük uzunluğumuz 311 kilometreden 701 kilometreye ulaştı. Demiryollarında ülkemizi hızlı ve yüksek hızlı tren hatlarıyla tanıştırdık. Bunun yanında mevcut demiryolu ağımızın tamamına yakınını sıfırdan yapmışçasına yeniledik, modernize ettik. Şehirlerimizin önemli kısmına raylı sistem hatları, metrolar, tramvay hatları kazandırdık. Havalimanı sayımızı 30 ilaveyle 56’ya çıkartarak hava yolunu halkın yolu hâline getirdik. Ulaştırma yatırımları noktasında bugüne kadar 932 milyar lira kaynak kullandık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarlarından önce gurbetçilerin Avrupa’daki imkânlardan övgüyle bahsettiğini, vatandaşların iş bulmak, üniversite eğitimi almak, tedavi olmak için yurtdışına gittiklerini anımsatarak, “Allah’a hamdolsun bugün bu tablo büyük oranda tersine döndü. Artık yabancılar Türkiye’ye geldiklerinde bizim yollarımıza, köprülerimize, tünellerimize, havalimanlarımıza gıptayla bakıyor. Sağlık hizmeti için artık bizim vatandaşımız yurt dışına gitmiyor. Her yıl yüzbinlerce yabancı şifasını ülkemizdeki hastanelerde arıyor” dedi.

“GELECEĞE ÜMİTLE BAKMAK İÇİN PEK ÇOK SEBEBE SAHİBİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü ve batılı basın yayın organlarının Türkiye’nin Koronavirüs salgınıyla mücadelesini örnek gösterdiğine işaret ederek, şöyle konuştu: “Sadece son 1 yılda toplam 16 bin 160 yataklı sağlık tesisinin inşaatını tamamlayarak insanımızın istifadesine sunduk. Dünyada 100’e yakın ülkenin henüz ilk doz aşıya dahi ulaşamadığı bir atmosferde biz 20 milyon doz aşıyı vatandaşlarımıza uyguladık. Diğer yandan, gelişmiş ülke ekonomilerinin bile devraldığı 2020 yılını yüzde 1,8 gibi önemli bir büyüme oranıyla kapattık. Türk ekonomisine dair karamsar senaryolar çizen uluslararası kuruluşlar bu tablo karşısında rakamlarını düzeltmeye, güncellemeye başladı. Aynı şekilde ihracatta, sanayi üretiminde her ay yeni rekorların haberlerini alıyoruz. Mart ayında ihracatımız geçen yılın Mart ayına göre yüzde 42,2 artışla tüm zamanların en yüksek aylık ihracatı olan 18,9 milyar dolara ulaştı. Elbette sıkıntılarımız var, ama aynı zamanda geleceğe ümitle bakmak için pek çok sebebe de sahibiz. İnşallah 2021 senesini ülkemiz ve milletimiz için bir şahlanış yılına dönüştüreceğiz. Bunu da hep olduğu gibi kardeşlikle, dayanışmayla, birlik ve beraberlikle başaracağız. Tüm umutlarını Türkiye’nin tökezlemesine, ülkemizin kaosa ve krize sürüklenmesine bağlayan muhterislere fırsat vermeyeceğiz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının ardından Hasankeyf-2 Köprüsü’ndeki tören alanında bulunan yetkililere açılış kurdelesini kesmeleri talimatını verdi.

Köprü yolunun etrafının ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarının hızlandırılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kara toprak değil, oraya gideceğiz ama istiyoruz ki buraları şöyle güzel çam fidanlarıyla yeşillendirelim, buralardan arabalarıyla geçenler, yeşilliğin arasından geçsinler” ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/126619/-ulkemizin-dort-bir-yanina-eserlerimizle-yatirimlarimizla-hizmetlerimizle-muhrumuzu-vuruyoruz-

REKLAM ALANI