Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TÜSİKON GENEL BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE ‘DEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI

TÜSİKON GENEL BAŞKANI ORHAN BEŞİKTEPE ‘DEN İSTANBUL’UN FETHİ MESAJI
27.05.2022
A+
A-

Üreticiler Sanayiciler ve İş Adamları Konfederasyonu ( TÜSİKON ) Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, İstanbul’un Fethi’nin 569.yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

TÜSİKON Genel Başkanı Orhan Beşiktepe, yayınladığı kutlama mesajında; Fatih Sultan Mehmet ve askerlerinin İstanbul’u fethederek Hz. Muhammed (SAV)’in övgüsüne mazhar olduğunu dile getirdi.

Başkan Beşiktepe, mesajında, “Tarihe ismini altın harflerle yazdırmış, dört kıtaya barış, huzur ve adalet götürmüş olan Osmanlı Devleti’nin en parlak dönemine imza atan Fatih Sultan Mehmet Han’ın önderliğinde 29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul’u fetheden şanlı ecdadımız, bu fetihle hem bir çağı kapatıp yeni bir çağın açılmasına vesile olmuştur.

Büyük bir inanç ve askeri deha ile gerçekleştirilen bu fetih, sadece toprakları değil, adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetimle gönüllere de değmiştir.

Bugün biz de tıpkı ecdadımız gibi gönüllere değmek, gönülleri fethetmek için çok çalışıp, halkımızın emrine amade olmak zorundayız. Bu vesileyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aziz milletimiz için daima gurur ve ilham kaynağı olan büyük fethin 569. Yıl dönümünün bütün milletimize hayırlar getirmesi temenni eder, başta fethin mimarı Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri olmak üzere, bu cennet vatan için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ederim” ifadelerini kullandı.

 

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI