Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İSTİKAMETİMİZE SAHİP ÇIKALIM, BİLDİĞİMİZ YOLDA KARARLILIKLA GİTMEYİ SÜRDÜRELİM

İSTİKAMETİMİZE SAHİP ÇIKALIM, BİLDİĞİMİZ YOLDA KARARLILIKLA GİTMEYİ SÜRDÜRELİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Balıkesir, Osmaniye, Tokat ve Tunceli İl Kongrelerinde yaptığı konuşmada, “Demokrasimize sahip çıkarak, ekonomimize sahip çıkarak, özgürlüğümüze sahip çıkarak, kalkınma yolunda elde ettiğimiz kazanımlara sahip çıkarak Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmakta kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Balıkesir, Osmaniye, Tokat ve Tunceli 7. Olağan İl Kongrelerine video konferans yöntemiyle bağlanarak partililere hitap etti.

Salgın şartlarının yol açtığı kısıtlamalara rağmen kongrelerin tedbirlere uygun şekilde coşkuyla gerçekleştirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti kongreleri bir siyasi parti toplantısı olmasının ötesinde ülkenin ve milletin geleceğine ilişkin umutlarının tazelendiği demokrasi platformlarıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 hedeflerine dikkati çekerek, “Türkiye’nin demokrasiden ekonomiye her alanda en üst lige çıkmasının ifadesi olan 2023 hedeflerimizin en kritik dönemeci de aynı yıl yapılacak seçimlerdir. Kongrelerimizde partimizi 2023 seçimlerine taşıyacak ve inşallah sandıkta bir kez daha elde edeceğimiz zaferin altına imza atacak kadroları belirliyoruz” ifadesini kullandı.

“MİLLETİMİZLE YÜRÜDÜĞÜMÜZ YOLDA ZAFERE ULAŞMAMIZA ENGEL OLAMAYACAKLAR”

Tarihin her döneminde bayrağı en üst burca dikmek için öne atılan birilerinin olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın, Söğüt’te Osman Bey’in, Kosova’da Murad Hüdavendigar’ın, İstanbul’da Fatih’in, Sina Çölünde Yavuz’un, Bağdat’ta IV. Murad’ın, İstiklal Harbinde Gazi Mustafa Kemal’in, çok partili hayata geçişte merhum Menderes’in zaferleri hep böyle gerçekleşmiştir” diye konuştu.

Geleceğin aydınlık Türkiye’sini AK Parti kadrolarının inşa edeceğini, gelecek nesillere de 2053 vizyonlarını gerçekleştirebilecekleri bir ülke emanet edeceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Son iki asırdır önümüze konan engeller ve kendi eksiklerimiz sebebiyle dünyanın yaşadığı değişimlerin çoğu, özellikle de onların gerisinde kaldık. İnşallah bu kez önümüze çıkan fırsatı değerlendirecek ve hedeflerimize ulaşacağız. Ülke olarak uluslararası alanda, parti olarak da içeride maruz kaldığımız saldırıların gerisinde Türkiye’yi bir kez daha küresel güç dengelerinin dışında bırakma niyeti olduğunu biliyoruz. Ama bu defa başaramayacaklar. Milletimizin enerjisini ve vaktini iç çekişmelerle heba ettirerek ülkemize kendi senaryolarına göre istikamet biçemeyecekler. İstiklalimize ve istikbalimize sıkı sıkıya sarılan milletimizle birlikte yürüdüğümüz bu kutlu yolda Allah’ın izniyle zafere ulaşmamıza engel olamayacaklar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vesayetle elde edemediklerini terör örgütleriyle, onlarla başaramadıklarını da darbeyle deneyenleri bugüne kadar hüsrana uğrattıklarını, bundan sonra da hüsrana gark edeceklerini vurgulayarak, “Demokrasimize sahip çıkarak, ekonomimize sahip çıkarak, özgürlüğümüze sahip çıkarak, kalkınma yolunda elde ettiğimiz kazanımlara sahip çıkarak Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına sokmakta kararlıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin; geçmişte en temel insani ihtiyaçları için gereken altyapıdan bile mahrum bir ülke olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ise gelişmiş ülkelerin bile gıptayla izlediği, yarın da lider ülkelerden biri olacağını kaydetti.

“CUMHURİYET TARİHİNDE YAPILANLARDAN KATBEKAT DAHA FAZLA HİZMETİ TÜRKİYE’YE KAZANDIRDIK”

Cumhur İttifakı olarak Türkiye’yi küresel, siyasi ve ekonomik çalkantıların içinden güvenle çıkartarak, istikrar ve huzur ikliminde hedeflerine ulaştırmak için daha çok çalışacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu meşakkatli, bir o kadar da şerefli mücadeleye hangi seviyede olursa olsun destek veren, katkıda bulunan herkesin en kıymetli hazinesi milletimizin gönlünden kopup gelen bir Allah razı olsun nidası olacaktır. Biz 40 yıllık siyasi hayatımızın her gününü, her anını işte bu sözü duymak için harcadık” dedi.

AK Parti’nin siyasetinin hizmet, eser, kalkınma siyaseti olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanlardan katbekat daha fazla hizmeti kısa sürede Türkiye’ye kazandırdıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 84 milyona yaklaşan nüfusunun her birini AK Partinin tabii mensubu olarak gördüklerini dile getirerek, AK Parti’nin 11,5 milyona yaklaşan üye sayısıyla diğer tüm partilerin üye sayılarını geçtiğini ama bunu da yeterli görmediklerini kaydetti.

Mücadelenin ve başarının görüleceği yerin sandık olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için AK Partinin Genel Merkez yöneticisinden il ve ilçe teşkilatlarına, mahalle ve köy temsilcisinden sandık müşahidine kadar tüm kadroların yılın 365 gününü seçim günü gibi değerlendirmek mecburiyetinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milleti seçimden seçime hatırlayanların, siyaseti masa başı mühendislik hesaplarıyla yapanların, kendine sadece medya aynasında bakanların nesiller boyu iktidardan uzak kalmalarının sebebi işte budur. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminde ülkeyi yürütme ve yönetme yetkisi alabilmenin tek yolu, milletin yarısından fazlasının desteğini kazanabilmektir, dolayısıyla artık bu köhne siyaset tarzının işi daha zordur” ifadelerini kullandı.

“İSTİKAMETİMİZE SAHİP ÇIKALIM, BİLDİĞİMİZ YOLDA KARARLILIKLA GİTMEYİ SÜRDÜRELİM”

“40 benzemezi aynı torbaya sokmaya çalışan ittifak çabaları dahi bu gerçeği değiştirmeye yetmiyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “AK Parti olarak tamamını tabii seçmeniz olarak gördüğümüzün milletimizin her bireyini kendi çatımız altında görme gayretimizde ne kadar mesafe kat edersek, hangi mahfillerde yazıldığı belli olan bu oyunu o kadar çabuk bozarız. Sahaya çıktığınızda sizin bir adım gittiğiniz her vatandaşımızın size üç-beş adım geldiğini zaten bizzat müşahede edeceksiniz. Bizimle eser ve hizmet yarışına giremeyenlerin yöneldikleri her kapının önünde sonunda milletimizin feraset duvarına çarparak kapandığını geçmişteki tecrübelerimizle zaten biliyoruz. Yeter ki biz kendi istikametimize sahip çıkalım, kendi bildiğimiz yolda kararlılıkla gitmeyi sürdürelim. Allah’ın izniyle bu yolun sonu mutlaka zafere çıkacaktır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, insanların huzuruna, ülkenin esenliğine, devletin güvenliğine kast eden hiç kimsenin millet nezdinde itibar bulamayacağının altını çizerek, “Kendi partilerindeki taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık furyasının üzerini örtmek için yalan ve iftira çıtasını sürekli yükseltenler hakikat selinin önünden kaçamayacaktır” dedi.

Türkiye’ye daha çok hangi eserleri kazandırabileceklerine, millete daha çok hangi hizmetleri sunabileceklerine odaklandıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte dün Millî Uzay Programı’mızı açıklayarak gözümüzü uzaya diktiğimizi ilan ettik. ‘Gökyüzüne bak ayı gör’ diyerek ülkemizin uzay yarışında en önlere çıkma kararlılığını gösterdik. Evet, bizim asıl gündemimiz bunlardır. Diğer konulara siyasetin cilvesi olarak bakarak milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gayreti içinde olacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Parti teşkilatlarına da rehavete meydan vermeden çalışmalarına devam etmeleri uyarısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrelerin düzenlendiği salonlara ayrı ayrı bağlanarak, yönetimde görev alanları selamladı ve başarılar diledi.

Kaynak:www.tccb.gov.tr

REKLAM ALANI