Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devletin bağımsızlığının 32. yıl dönümü ve Silahlı Kuvvetlerin kuruluşunun 30. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen askeri geçit töreninde konuşma

Devletin bağımsızlığının 32. yıl dönümü ve Silahlı Kuvvetlerin kuruluşunun 30. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen askeri geçit töreninde konuşma
09.09.2023
A+
A-

 

 

 

Devletin bağımsızlığının 32. yıl dönümü ve Silahlı Kuvvetlerin kuruluşunun 30. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen askeri geçit töreninde konuşma

 

/2023  Duşanbe şehri

Sevgili generaller, subaylar ve askerler!
Bugüne saygı gösterin!

Şu anda tüm onurlu Tacik halkı, ülkemizin yakın tarihinin en önemli ve kader tarihi olan, sevgili Tacikistan’ın bağımsızlığının ve özgürlüğünün 32. yıldönümü olan kutsal ve büyük ulusal bayramın arifesindedir.

 

 

Bizim için bağımsızlık, Taciklerin bin yıllık vatansızlığın ardından elde ettiği en değerli hediye ve en büyük başarıdır.

 

 

Bugün aynı zamanda tarihi tarihlerden birini, ulusal devletimizin temel direklerinden biri olan bağımsız Tacikistan Silahlı Kuvvetlerinin kuruluşunun 30. yıl dönümünü, egemen devletimiz tarafından ciddiyetle ve şükranla kutluyoruz.

Bu iki büyük bayramın şerefine, Tacikistan’ın tüm asil halkını, Silahlı Kuvvetlerin personelini, diğer askeri yapıları, kolluk kuvvetlerini ve her birinizi – Anavatan’ın şu anda sıraya girmiş cesur subayları ve askerlerini – içtenlikle kutluyorum. bu sahada.

Silahlı Kuvvetler askeri personeli ve kolluk kuvvetleri personelinin geçiş töreni, ülkenin başkentinin “Bağımsızlık” meydanında vatan savunucularının katılımıyla gerçekleşen ilk etkinliktir.

Halkın bin yıllık hayali olan bağımsızlık ve özgürlük hayalini gerçekleştirmenin henüz ilk günlerinde olan aziz Tacikistan’ımız, yerli ve yabancı hain ve hainlerin entrika ve komploları nedeniyle tarihte çok büyük ve çok ağır bir darbeyle karşı karşıya kaldı. – dayatılan bir iç savaş.

 

 

Ancak ülkemiz insanı, sonsuz bilgeliği ve güçlü kararlılığı sayesinde bu trajik sınavı geçerek, bağımsızlık bayrağı altında birleşebileceğini, ülkesine sahip çıkabileceğini, vatanını her türlü sorundan kurtarabileceğini ve millete gösterebileceğini göstermiştir. denemeler yapın, başarılı olun ve gelişin.

Millet tarihinin böylesine hassas, çalkantılı ve kaderli bir döneminde, yani bağımsız ülkemizde anayasal yapının yeniden tesis edilmesi, barış ve istikrarın sağlanması ve siyasi istikrarın sağlanması yolunda, Anavatan’ın sadık çocukları – Silahlı Kuvvetlerin askerleri. Kuvvetler ve kolluk kuvvetleri üstün hizmet göstererek millete olan bağlılıklarını göstermişler, devlet de bunu kanıtlamışlardır.

Bu bayram anlarında, Silahlı Kuvvetlerimiz mensuplarının ve kolluk kuvvetlerinin cesareti, yiğitliği, fedakarlığı ve yiğitliği sayesinde ülkemizde barış ve huzurun, siyasi istikrarın, güvenlik ve huzurun sağlandığını ve bu vesile ile ülkemizin huzur ve sükunetinin sağlandığını ifade etmek isterim. öyle güzel günlere ulaştık ki.

Bu nedenle, bu fırsattan yararlanarak Silahlı Kuvvetlerin her askerine ve subayına, askeri birlik ve kolluk kuvvetlerinin tüm saygın gazilerine en içten şükranlarımı sunmak istiyorum.

Tacikistan’ın minnettar halkı ve ülkenin Hükümeti, barışı, toplumun ve devletin güvenliğini koruma, sınırları ve toprağı koruma kutsal misyonunu yerine getirmek için ülke ordusunun vatansever hizmetinden ve cesaret ve cesaretinden gurur duyuyor. Bağımsız devletlerinin ve bu yolda canlarını feda eden gençlerin güzel ismine her zaman saygı duyulmuştur.

Aynı zamanda Tacikistan halkı ve devleti, Silahlı Kuvvetlerin askeri personelini, diğer askeri yapıları ve kolluk kuvvetlerini barışın, istikrarın, güvenliğin, ulusal ve devlet çıkarlarının, hukukun üstünlüğünün ve hakların sağlanmasının savunucuları olarak görmektedir. ülkenin her vatandaşının.

Devletin güveni ve halkın umudu, tüm birimlerin ve kolluk kuvvetlerinin askeri görevlilerini her şeyden önce kanuna, düzene uyum ve askeri disipline örnek olmaya, profesyonellik seviyelerini düzenli olarak yükseltmeye ve savaşa hazırlıklı olmaya zorunlu kılmaktadır. .

 

 

Ülkenin Devleti ve Hükümeti, bağımsızlık döneminin başlangıcından bugüne kadar, bölgenin ve modern dünyanın karmaşık ve hassas durumunu dikkate alarak, tüm kaynak ve fırsatları kullanarak, refah seviyesini yükseltecek her türlü tedbiri uygulamaktadır. Silahlı Kuvvetlerin savaşa hazırlığı ve ülkenin savunma kapasitesi.

Askeri birimlerin ve kolluk kuvvetlerinin modern teknik ve teknolojilerle daha iyi sağlanması, modern altyapının düzenlenmesi ve askeri personelin sosyal desteğinin ülke hükümeti tarafından sürdürülmesi sağlanacaktır.

Çünkü bölgedeki ve dünyadaki durum, bu sorunların çözümüne öncelikli ve kalıcı önem vermemizi gerektiriyor.

Teröristlerin, aşırılıkçı ve radikal hareketlerin ve örgütlerin artan faaliyetleri, uyuşturucu kaçakçılığı, siber suçlar ve diğer ulusötesi organize suçların yanı sıra hızlı silahlanma ve günümüzde “soğuk savaş”ın yoğunlaşması, gezegenin sakinlerini ciddi şekilde endişelendirmiştir. bizim insanlarımız. .

 

 

Anavatanınızın her birinizin onuru ve onuru olduğunu unutmayın.

Uzmanlar, gelecekte dünyanın bazı bölge ve ülkelerinde bu durumun daha da yoğunlaşma ihtimalinin bulunduğunu öngörüyor.

Ülkenin Silahlı Kuvvetleri liderlerinin, diğer askeri yapılarının ve kolluk kuvvetlerinin, devlet sınırlarının güvenilir bir şekilde korunmasını, toplumun ve devletin güvenliğini, barışçıl ortamı sağlamak için gerekli tüm önlemleri uygulaması gerekmektedir. halkın yaşamını ve birliklerin savaşa hazırlığını üst düzeyde tutmak.

Siz Silahlı Kuvvetlerin askerleri, vatana hizmetin anaya, babaya, aileye, vatana, ata toprağına hizmet olduğunu her zaman hatırlamalısınız.

Bu açıdan her biriniz Anavatanı, anneniz ve çocuklarınız gibi canınız pahasına sevmeli, bir genç gibi savunmalı ve kollamalısınız.

Tacikistan, muhalefet, huzursuzluk ve dayatılan iç savaş nedeniyle büyük can ve malzeme kaybına uğrayan bir ülke olarak, her zaman tüm dünyada barış ve huzurun, savaşsız bir yaşamın ve her türlü çatışmanın ancak barışçıl yollarla çözülmesinin savunucusu olmuştur. bu pozisyonunu defalarca ilan etti.

Silahlı Kuvvetler personeli ve kolluk kuvvetleri, devletin ilerlemesi ve Anavatan’ın refahının ancak toplumun ve devletin huzur ve sükunet, siyasi istikrar ve güvenliği ile mümkün olabileceğini her zaman hatırlamalıdır.

 

 

Bağımsız Tacikistan Silahlı Kuvvetlerinin subay ve askerlerinin askeri yeminlerine, devletine, milletine ve vatanına, kutsal görev ve misyonuna, yani milletin bağımsızlığını ve özgürlüğünü korumaya sadık kalmaya devam edeceklerine inanıyorum. vatan, egemen Tacik devletinin sınırlarını ve topraklarını korumak ve halkın barışçıl yaşamını sürdürmek için aziz ülkeyi yüksek bir milliyetçilik duygusu ve sıcak bir vatanseverlik duygusuyla yerine getirirler.

 

 

 

 

Sevgili Tacikistan’ın devlet bağımsızlığının 32. yıldönümü olan büyük ulusal bayram vesilesiyle, tüm gururlu Tacik halkını, Silahlı Kuvvetlerin askeri personelini, ülkenin diğer askeri yapılarını ve kolluk kuvvetlerini bir kez daha içtenlikle kutluyorum. Ülke Silahlı Kuvvetlerinin kuruluşunun 30. yıl dönümünde Tacikistan halkına barış ve başarılar, Anavatan’ın cesur subay ve askerlerine gençlerin sağlık ve güçlü iradesini diliyorum.

Yaşasın Tacikistan’ın bağımsızlığı ve özgürlüğü!

Bağımsız Tacikistan’ın Silahlı Kuvvetlerine ve kolluk kuvvetlerine şeref!

Konuyla ilgili materyaller:
Devletin bağımsızlığının 32. yıl dönümü ve Silahlı Kuvvetlerin kuruluşunun 30. yıl dönümü onuruna düzenlenen askeri geçit törenine katılım

FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31439?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI