Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Mushafı’nın tanıtım programına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Mushafı’nın tanıtım programına katıldı
27.04.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Mushafı’nın tanıtım programına katıldı
27.04.2022

 

 

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Mushafı’nın tanıtım programına katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, Hüseyin Kutlu tarafından hazırlanan İstanbul Mushafı’nın Büyük Çamlıca Camii Konferans Salonu’nda düzenlenen tanıtım programına katıldı.

Katılımcıların Ramazan-ı Şerifi ve Kadir Gecesi’ni tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam medeniyetinde bu alanda ekol hâline gelmiş 10 farklı dönemin yeniden yorumlanmasıyla hazırlanan ve Türk-İslam sanatının en güzide eserlerinden biri olarak tarihteki yerini alacağına inandığını belirttiği İstanbul Mushafı’nı hazırlayan Hüseyin Kutlu’yu tebrik etti.

İstanbul’un, ecdadın âlimlere ve sanatkârlara gösterdiği ilgi, sağladığı itibar, verdiği destek sayesinde, asırlar boyunca doğudan ve batıdan gelen pek çok ilim ve sanat erbabına ev sahipliği yaptığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle hat sanatının İslam dünyasındaki tüm güzide isimleri İstanbul’a göç ederek, faaliyetlerini burada sürdürmüşlerdir. Fatih Sultan Mehmet Han’dan günümüze İslam ve Türk coğrafyalarının kültür, sanat, edebiyat merkezi olan İstanbul, bu alanlarda dünyaya da yön vermiştir” değerlendirmesinde bulundu.

“GELENEĞİ OLAN SANATLARIMIZI YOZLAŞMAYA KARŞI KORUMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Şam’da, Bağdat’ta, Tebriz’de, İsfahan’da ve diğer pek çok yerde tomurcuklanan İslam sanatları, İstanbul’da yeni bir terkibe bürünerek en güzel hâllerini almışlardır. Şeyh Hamdullah, Hafız Osman, Karahisari, Kazasker Mustafa İzzet Efendi, Mustafa Rakım Efendi gibi sanatkârlar, büyük emek ve vakit harcayarak, Mushaf-ı Şerif geleneğini, ortak değerler etrafında İstanbul’da yeni bir biçime kavuşturmuşlardır. Nitekim ‘Kur’an-ı Kerim Hicaz’da nazil oldu, Mısır’da okundu, İstanbul’da yazıldı’ sözü, işte bu geleneğin ulaştığı seviyeyi ifade eder. Hamdolsun, asırlar boyunca bu çizgi kırılmadan, kesintiye uğramadan, bozulmadan günümüze kadar gelmiştir. Hayatımızın her alanını, ama özellikle de geleneği olan sanatlarımızı yozlaşmaya karşı korumak mecburiyetindeyiz.”

Konu Kur’an-ı Kerim ise asla riya, kibir, harcıâlemliğin söz konusu olamayacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’un hat sanatının merkezi olmayı sürdürmesi, medeniyetimizin bu alandaki gücünü, tarihimizin devamlılığını, geleceğimizin aydınlığını göstermektedir” dedi.

Tüm Haberler

 

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/136679/cumhurbaskani-erdogan-istanbul-mushafi-nin-tanitim-programina-katildi

 

 

 

 

REKLAM ALANI