Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

CEVDET YILDIRIM `DAN “KÛT’ÜL-AMÂRE ZAFERİ” KUTLAMA MESAJI

CEVDET YILDIRIM `DAN “KÛT’ÜL-AMÂRE ZAFERİ” KUTLAMA MESAJI

Cemax Group Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantepli İş Adamı Cevdet Yıldırım, Kût’ül-Amâre Zaferi’nin 105’inci yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Yıldırım , “Eşsiz bir zafer olan, ancak unutulan Kut’ül Amare Zaferi’ni tüm gençlerimiz bilmelidir” dedi.

Yıldırım; Türk savaşları tarihinde Çanakkale Zaferinin ardından İngilizler karşısında alınan en büyük ikinci zaferin Kut’ül Amare sayılacağına işaret eden Yıldırım , “Kut’ül Amare, Çanakkale’den sonra öz güvenin zirveye ulaştığı bir savaş. Bir İngiliz ordusunu, topuyla tüfeğiyle, Tümen Komutanı General Townshend olmak üzere toplam 13 general, 481 subay ve 13.300 askeri esir almışlardır. Tarihe Kut ül Amare zaferi olarak geçen savaşlar sırasında İngilizler 40 bin kayıp ve esir verirken Türk birliklerimiz ise 25 bin şehit vermiştir. İngilizlere büyük bir utanç yaşattık.”

Yıldırım, Kut’ül Amare Zaferinde kazanılan öz güvenle Nisan 1917’de 1. Gazze ve hemen ardından Mayıs 1917’de 2. Gazze muharebesiyle İngilizlere karşı bir kez daha zafer elde edildiğini dile getiren Yıldırım , “Ders kitaplarında bu galibiyet tek bir cümleyle geçiyor. Çok zor şartlarda kazanılan bu zaferin herkes tarafından iyi bilinmesi gerekiyor. Özellikle gençlerimiz tarihimize altın harflerle yazılması gereken Kut’ül Amare zaferini mutlaka iyi bilmelidir. Diyen Yıldırım, Bu vesileyle vatan uğruna canlarını feda ederek şehit olan tüm kahramanlarımıza ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

HALİL İBRAHİM YILDIRIM-ANKARA

REKLAM ALANI