Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

CEMAX GROUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI CEVDET YILDIRIM `DAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

CEMAX GROUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI CEVDET YILDIRIM `DAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI
16.10.2023
A+
A-

CEMAX GROUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI CEVDET YILDIRIM `DAN 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Cemax Group Yönetim Kurulu Başkanı Gaziantepli İş Adamı Cevdet Yıldırım, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Cemax Group Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi;

19 Ekim 2015 tarih ve 29507 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2015/11 sayılı Başbakanlık Genelgesi kapsamında, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesinin kuruluşu çerçevesinde her yılın 19 Ekim günü “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesinde Muhtarlarımızla ilgili Muhtarlar Daire Başkanlığımız da bulunmaktadır.

Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip raporlanmasını sağlayabileceği bir sistemin geliştirilmesine duyulan gereksinim neticesinde Muhtarlarımızın bu ihtiyacını karşılamak üzere Muhtar Bilgi Sistemi geliştirilmiştir.

Yine Muhtarlarımızın kamu kurumu gibi çalışmasını sağlayacak büroların ve yazışmalarını yapacakları ağların oluşturulması için Valiliğimizce de gereken çalışmalar yapılmaktadır.
Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlarımız, devletimizin uç beyi olarak milletimizin gözü kulağı konumundadır.

Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.

Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakarca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da, son dönemde yapılan iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir.

Bu düşüncelerle ilimizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü”nü kutluyor, bu anlamlı günün halkımıza ve görevlerini fedakârca yürüten tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI