Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Beykoz Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı

Beykoz Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı
09.09.2021
A+
A-

Beykoz Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı

Beykoz Üniversitesi öğrencileri 2 Eylül Perşembe günü düzenlenen törenle mezuniyet coşkusunu yaşadı. Koronavirüs önlemleri alınarak gerçekleşen törende hem 2020-2021 akademik yılını mezunları hem de geçtiğimiz yıl salgın önlemleri kapsamında tören yapılamadığı için bu yıl törene katılan 2019-2020 akademik yılı mezunları mezuniyetlerini coşkuyla kutladı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, “Salgın döneminin zorlu şartları altında da olsalar başarılı dereceler ile mezun olan öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.

 

 

 

Pandemi koşullarına rağmen 2020-2021 eğitim öğretim dönemini başarılı bir şekilde geride bırakan Beykoz Üniversitesi’nde mezuniyet coşkusu yaşandı. Beykoz Üniversitesi 2020 ve 2021 Akademik Yılları Mezuniyet Töreni 2 Eylül 2021 tarihinde Beykoz Belediyesi Sahil Şenlik Alanında gerçekleştirildi. Törene Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın yanı sıra Beykoz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ruhi Engin Özmen, Mütevelli Heyet Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Baki Aksu, Prof. Dr. Selahattin Kuru, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hazım Tamer Dodurka, Üniversite Kurucu Vakfı Mütevelli Heyeti, Üniversite Danışma Kurulu Üyeleri, dekanlar, öğretim üyeleri, mezunlar ve aileleri katıldı.

 

Pandemi nedeniyle alınan önlemler kapsamında, 2019-2020 akademik yılı mezunları mezuniyet töreni heyecanı yaşayamamıştı. Beykoz Üniversitesi mezunlarına sürpriz yaparak bu yıl ki törene onları da dâhil etti. Hem 2020-2021 akademik yılı mezuniyet aşamasında olan bütün öğrenciler hem de 2019-2020 akademik yılı mezunları 2 Eylül Perşembe günü Beykoz Belediyesi Sahil Şenlik Alanı’nda gerçekleşen törenle mezuniyet heyecanı yaşadı.

 

Salgın tedbirleri alındı

 

Öğrenciler küresel salgın ve kısıtlama tedbirleri gözetilerek aileleriyle birlikte katıldıkları törende diplomalarını alarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. Törene katılan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da öğrencilere başarılar diledi. Törende konuşan Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, ise salgın koşullarına rağmen öğrencilerin başarılı derecelerle mezun olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu törendeki en büyük mutluluğumuz ve gururumuz bugün burada üniversitemizden son iki yılın mezunları olarak yaklaşık 2.000’e yakın öğrencimizi başarılı bir şekilde mezun ediyor ve onları hayata uğurluyor olmamız. Diğer bir mutluluğumuz ise; üniversitemiz günümüze kadar sadece önlisans ve yüksek lisans programlarından mezun veriyordu. Bu mezuniyet törenimizde ilk defa lisans programlarından mezunlarımız da aramızda bulunuyor. Üniversitemizden mezun olan öğrencilerimizin başarıları ile her zaman gurur duyduk. Bu mezuniyet töreninde bunu daha güçlü olarak hissediyoruz. Salgın döneminin zorlu şartları altında da olsalar öğrencilerimizin daha önceki yıllara oranla çok daha başarılı dereceler ile mezun olduklarına tanıklık ediyoruz, kendilerini başarıları ve yüksek performansları için kutluyorum.”

Beykoz Üniversitesi’nin 2019-2020 ve 2020-2021 Akademik Yılı mezunlarına başarılar dileyen Mütevelli Heyeti Başkanı Ruhi Engin Özmen, “Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra işe başlamış olmalarını bilmek beni çok mutlu ediyor. Burada bulunamayan mezunlarımız var ve birçoğu çalıştığı için törene katılamadı. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hepinizin yolu ve bahtı açık olsun.” diye konuştu.

“Bu bir başlangıç günü”

Bugüne kadar Beykoz Üniversitesi’nden mezun olan 5.795 öğrencinin yüzde 90’ının işe yerleşmiş ya da kendi işlerini kurmuş olduğunun bazılarının ise bir üst düzeyde öğrenimlerine devam ettiklerinin altını çizen Durman, yeni mezun öğrencilere ise şöyle seslendi:

“Öncelikle sizleri üniversitemizdeki başarınız ve mezuniyetiniz için yürekten kutluyorum. Bugün buradan mezun olarak yaşamınızda yeni bir sayfa açıyorsunuz. Dünya’da birçok ülkede mezuniyet günleri ‘mezuniyet’ değil, ‘Commencement’ yani ‘Başlangıç’ günü/töreni olarak adlandırılmaktadır. Sizler de bugün buradan mezun olarak yaşamınızda yeni bir döneme başlangıç yapıyorsunuz. Yolunuz açık, geleceğiniz aydınlık, hayalleriniz gerçek ve her şey gönlünüzce olsun.”

“Hepimizin yolu, şansı açık olsun”

2019-2020 akademik yılı üniversite birincisi Bahriye Geveze törende yaptığı konuşmada, “Hepimizin bildiği gibi aslında bu bir veda değil güzel başlangıçlara açılan yepyeni bir kapı. Üniversitemizin bize sağladığı nitelikli eğitim olanakları sayesinde, emin adımlarla ilerleyeceğimize gönülden inanıyorum. Hedefimize ulaşmada Beykoz Üniversitesi’nde aldığımız eğitim ve kararlılığımız yol gösterecektir” dedi. 2020-2021 akademik yılı üniversite birincisi Emirhan Yolcu ise şöyle konuştu:

“Bazılarımız aldığımız eğitimle iş hayatına atılacak bazılarımız ise eğitim hayatlarına devam edecek. Bana göre üniversite yaşantısının en zor yanı derslerin yoğunluğu, projeler ve sınavlardı. Bu süreçte beni birinciliğe götüren şey, parçası olmaktan her zaman gurur ve mutluluk duyduğum üniversitemi ve en önemlisi bölümümü sevmemdi. Yaptığınız işi ne kadar çok severseniz onunla birlikte gelecek zorluklara katlanmak da bir o kadar kolay oluyor. Üniversite hayatımız boyunca hem akademik hem kişisel anlamda bizlerden desteğini esirgemeyen ve bize her zaman yol gösteren birbirinden değerli hocalarımıza ise saygılarımı sunuyorum. Hepimizin yolu, şansı açık olsun.”

 

 

EDİTÖRE NOT: Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversite’nin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 4 bin 900 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 5 bini aştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 231 akademisyen ve 74 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.

REKLAM ALANI