Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Soylu 109. Dönem Kaymakam Adayları Uyum Kursu’nda Kaymakam Adaylarımızla Bir Araya Geldi

Bakan Soylu 109. Dönem Kaymakam Adayları Uyum Kursu’nda Kaymakam Adaylarımızla Bir Araya Geldi
21.05.2021
A+
A-

T.C. İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu, 109. Dönem Kaymakam Adayları Uyum Kursu’nda açıklamalarda bulundu.

Sn. Soylu, “Vatandaşımız bilsin ki biz onun, hayatının olağan akışında da zor zamanında da alarm halinde bekliyoruz, ona hazırlık yapıyoruz ve zor zamanda onu yalnız bırakmıyoruz. Hayatın olağan akışında da standartları yükseltmek için elimizden gelen gayret ve çabayı ortaya koyuyoruz” dedi.

Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, terörle mücadelede dünyaya ders verildiğini, tüm terör örgütlerinin sahada baskılandığını belirterek, “Özellikle son zamanlarda, çok üst düzey yöneticileri almaya başladık. Çünkü çember giderek daralmaktadır.” dedi.

Sn. Soylu, Eğitim Dairesi Başkanlığında 109. dönem kaymakam adaylarına yönelik düzenlenen uyum kursundaki konuşmasında, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtar buluşmalarının, şehit ailelerine, gazilere ve esnafa yaptığı ziyaretlerin, Türkiye’ye değişimi yaşatan liderlik modelinin temeli olduğunu söyledi.

Güvenliğin, Türkiye’nin en önemli alt yapı yatırımlarından birisi olduğunu dile getiren Sn. Soylu, altyapı yatırımlarının standarda ulaşması için mücadele ortaya konduğunu bildirdi.

Bakanlığımızın sunduğu hizmetleri anlatan Sn. Soylu, valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde kurulan Açık Kapı biriminin vatandaşlara rehberlik ettiğini belirtti.

Sn. Soylu, emniyet ve jandarmada oluşturulan Güven Masası’nın da vatandaşla devletin merhametli, şefkatli yüzünü buluşturduğunu kaydetti.

Bürokrasiden arındırma projelerini hayata geçirdiklerini aktaran Sn. Soylu, sunulan hizmetlerden memnuniyetin de belirli dönemlerde ölçüldüğünü dile getirdi.

Alarm Halinde Bekliyoruz

Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, “Vatandaşımız bilsin ki biz onun, hayatının olağan akışında da zor zamanında da alarm halinde bekliyoruz, ona hazırlık yapıyoruz ve zor zamanda onu yalnız bırakmıyoruz. Hayatın olağan akışında da standartları yükseltmek için elimizden gelen gayret ve çabayı ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

Terör, uyuşturucu ve organize suçlar başta olmak üzere birçok alanda mücadeleler verildiğini vurgulayan Sn. Soylu, 2015’ten bugüne kadar trafikteki can kayıplarında, yüzde 35,4 oranında iyileşme elde edildiğini anlattı.

Bakanımız Sn. Soylu, trafikte son 10 yılda 100 bin kişi başına düşen can kaybının 13,4’ten 5,8’e gerilediğini, Birleşmiş Milletlerin trafikteki can kayıplarını yüzde 50 azaltma hedefini tutturan iki ülkeden birisinin Türkiye olduğuna işaret etti.

Ciddi Bir Sıçrama Yakaladık

Uyuşturucuyla mücadeleye de değinen Sn. Soylu, “Narkotik alanında birileri birtakım yorumlar yapıyor, organize suç çetelerinin ağzıyla konuşuyorlar. Özellikle 15 Temmuz sonrasında büyük mücadele ortaya koyduk, ciddi sıçrama yakaladık. 2017’de 941’le rekor seviyeye çıkan madde bağlantılı ölümler, ciddi bir saha baskısıyla şu anda 278’e çekildi.” bilgisini paylaştı.

Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, önceki dönemlerde camilerin, okulların etrafında uyuşturucu satıldığını, bunlara müdahale edildiğini, şu anda haftada ortalama yaklaşık 4 bin 500 gözaltı yapıldığını bildirdi.

Gençleri uyuşturucuyla buluşturmak isteyenlere fırsat tanımayacaklarını vurgulayan Sn. Soylu, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin yakaladığı eroinin 2017’de üç katını, 2018’de iki katını yakaladıklarını kaydetti.

PKK’nın, Avrupa uyuşturucu ticaretini elinde tuttuğuna da değinen Sn. Soylu, Avrupa ülkelerinin, uyuşturucu yakalamasında Türkiye kadar performans gösteremediğini söyledi.

Türkiye Tarihinin İlk Uyuşturucu Suç Gelirleri Operasyonunu Yaptık

Bakanımız Sn. Soylu, şöyle devam etti:

“Türkiye tarihinin ilk uyuşturucu suç gelirleri operasyonunu yaptık, böyle bir operasyon yoktu. Şu an ulaştığımız büyüklük, 2 milyar lira civarındadır. Operasyon sürdüğü için sayı bunun daha üstüne çıkacaktır, artmaya devam edecektir. Bir yandan terörle mücadelede dünyaya ders veriyoruz. Tüm terör örgütlerini sahada baskıladık. PKK’nın içeride aktif silahlı eleman sayısı 260’tı, dün gelen haberlerle 256 oldu. Özellikle son zamanlarda çok üst düzey yöneticileri almaya başladık. Çünkü çember giderek daralmaktadır.”

Asayiş olaylarına ilişkin istatistikleri de paylaşan Sn. Soylu, Türkiye’de günlük evden hırsızlık ortalamasının 278’den, bugün itibarıyla 134’e düştüğünü bildirdi.

Çok sayıda yenilikçi adımlar atıldığını anlatan Sn. Soylu, Kovid-19 salgını sürecinde de önemli hizmetlerin sunulduğunu dile getirdi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminden sonra 400 kaymakam alındığını anımsatan Sn. Süleyman Soylu, mülki idare teşkilatının yaklaşık üçte birinin yenilendiğini bildirdi.

Bakanımız Sn. Soylu, 109. dönem kaymakam adayları arasında 14 kadının bulunduğunu, bunun da mülki idare tarihinde bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/bakanimiz-sn-soylu-109-donem-kaymakam-adaylari-uyum-kursunda-kaymakam-adaylarimizla-bir-araya-geldi

REKLAM ALANI