Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Akar Kırgızistan Savunma Bakanı Tuğg. Taalaybek Omuraliev ile Görüştü

Bakan Akar Kırgızistan Savunma Bakanı Tuğg. Taalaybek Omuraliev ile Görüştü
30.06.2021
A+
A-

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Kırgızistan Savunma Bakanı Tuğg. Taalaybek Omuraliev ile Görüştü

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar resmî ziyarette bulunmak üzere gittiği başkent Bişkek’te, Kırgızistan Savunma Bakanlığını ziyaret etti. Kırgızistan Savunma Bakanı Tuğgeneral Taalaybek Omuraliev tarafından karşılanan Bakan Akar için askerî tören düzenlendi. İki ülke marşlarının askerî bando tarafından çalınmasıyla başlayan törende, Bakan Akar, Şeref Mangasını “Salam asker!” diyerek selamladı.

Törenin ardından iki bakan önce baş başa görüştü, sonrasında heyetler arası görüşmeye başkanlık etti. Görüşmelerin başında Bakan Akar, ata yurdu Kırgızistan’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ve Kırgızistan arasındaki ortak bağlara vurgu yapan Bakan Akar, kardeş ülke olarak nitelendirdiği Kırgızistan’ın bağımsızlığının 30’uncu yılını tebrik etti. Türkiye’nin geçen 30 yıl içinde Kırgızistan’ın kalkınmasına destek verdiğini, bu desteğini bundan sonra da sürdüreceğini aktaran Bakan Akar, “Kırgızistan’ın siyasi istikrarı ve toplumsal huzuru her zaman bizim önceliğimizdir. Türkiye olarak kardeş Kırgız halkının huzur, istikrar ve refahına yönelik desteğimizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadir Caparov’un Türkiye ziyareti ve Cumhurbaşkanınımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından birçok alanda iş birliği iradesinin ortaya konulduğunu ifade eden Bakan Akar, “Biz de Cumhurbaşkanlarımızın çizdiği çerçeve doğrultusunda çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz.” ifadesini kullandı. Bakan Akar, görüşmelerde ikili askerî ve savunma sanayi iş birliği konularını ele alacaklarını da belirtti. Kırgızistan Savunma Bakanı Tuğgeneral Taalaybek Omuraliev de Bakan Akar’ı ülkesinden ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye ve Kırgızistan arasındaki tarihî ve kültürel bağlara dikkati çeken Bakan Omuraliev, “Cumhurbaşkanımızın Türkiye ziyaretinin ardından sizin ülkemize gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret bizim için ayrı bir anlam, önem taşıyor.” diye konuştu.

SÖNMEZ ATEŞ ANITI’NA ÇELENK KOYDU

Bakan Hulusi Akar, Kırgızistan Savunma Bakanlığı ziyaretinin ardından Zafer Meydanı’na geçti. Bakan Akar saygı duruşunun ardından İkinci Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden Kırgızları anmak için yapılan Sönmez Ateş Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu sırasında Kırgız askerleri tarafından saygı atışı da yapıldı. Bakan Akar’a törende Kırgızistan Savunma Bakanı Tuğgeneral Taalaybek Omuraliev de eşlik etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmelerde ikili askeri, güvenlik ve savunma sanayi konularının yanı sıra FETÖ ile mücadelede iş birliğinin ele alındığı belirtildi.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/2962021-84738

REKLAM ALANI